Gå til innhold

Støttekontakt og 11 årig gutt. Tips til hva de kan finne på?


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Bor på et lite sted med ikke så mange muligheter. Gutten er ikke glad i å gå på turer eller svømming.  Støttekontakten og jeg er litt i beit om hva vi skal finne på, for gutten har mest lyst til å bare sitte inne å spille. Noen som har noen gode tips vi ikke har tenkt på? Han er allerede med på fotball. 

Anonymkode: b6502...777

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

10 minutter siden, Anonym bruker skrev:

Hva er grunnen til at han fikk innvilget støttekontakt?

Anonymkode: c920b...074

Han har Aspergers. Og litt vanskelig med å henge med på det sosiale. 

Anonymkode: b6502...777

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva med å ta en burger på en kafé og snakke om spillingen? Det funker ofte fint

Anonymkode: d5448...ecc

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Uten at jeg vet noe om hva som finnes i nærheten av dere foreslår jeg ting som er populært hos mitt barn som også har Aspergers: Klatrepark, klatrevegg, diverse museum, besøksgård, trampolinepark, fisketur, sansehus, sykkeltur, tur i skogen og plukke noe (kantareller, blåbær f.eks, hun elsker å plukke og samle ting). Hvis han virkelig ikke liker å gå tur er det kanskje ikke mulig, men kanskje han kan bli glad i det hvis han får være med å lage bål og grille? Låne en hund å ha med på tur? Spikkekniv? 

Anonymkode: 74a66...fc2

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjenner en som har støttekontakt, og de har av og til overnattinger eller ettermiddagstreff med noen få klassekamerater i et hus de får låne av kommunen. Der lager de f.eks. mat sammen og/eller spiller brettspill eller ser en film. Ved ett tilfelle har de også samlet opp timer og dratt på tur med overnatting til nærmeste fornøyelsespark.

Anonymkode: bb5ba...c95

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Spille hva? Prøv å utvikle interessene til gutten. Kanskje han liker å tegne på pcen, spillutvikling. Hvis han liker krigsspill, liker han kanskje tilsvarende i brettspill. Han vil kanskje like Risk. Prøv å presentere han for f. Eks stop motion. Det er mye positivt med bruk av pc, hvis en bruker pcen som et verktøy. 

Anonymkode: 18bba...249

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Støttekontakten bør jo bidra  til utvikling av det gutten sliter med.

Hvis han sliter med sosial relasjon til jevnaldrene og av den grunn kanskje ikke får vært med på aktiviteter som jevnaldrende på deres stede bedriver, så bør støttekontakten bidra til at gutten får ta del i dette. Det kan være alt fra kinoturer (kjekt å ha sett den nyeste, kule filmen som alle andre gutta i klassen har sett), tur på fritidsklubben, biblioteket, skateparken, tur i slalombakken/akebakken/skøytebana, gårdsbesøk, trampolinepark, klatrepark, fornøyelsespark osv. 

Her går enkelte støttekontakter noen ganger sammen om å finne på ting med ungdommene slik at det skal bli morsommere og slik at de skal få utvidet nettverket sitt. De kan arrangere spillkvelder, kinoturer, turer til svømmehallen, trampoloneparken eller bare møtes på fotballbanen eller til grilling i skogen.

Støttekontakten, hvis denne er ansatt i kommunen, bør jo ha en arbeidsgiver i ryggen og ha fått opplæring, informasjon om mulige aktiviteter osv? Det bør også vurderes om det skal lages en plan slik at gutten er forberedt på hvilke aktiviteter som skal skje og når, slik at man ikke bruker de tildelte timene på å diskutere hva han har lyst til og ikke lyst til.

Anonymkode: 3e31c...703

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...