Gå til innhold

Beste steder å komme til som innflytter i Norge?


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Etter et halvt liv i utlandet har vi planer om å prøve Norge fra neste år.

Vi har familie i møre og Romsdal, men det er ikke noe krav å bo der... Vi har få venner der, så vi starter på nytt uansett.

Vi vil bo litt landlig, men nær by. Gangavstand til butikker. Ønsker en hageflekk da vi har mange dyr, så ingen terrasseleiligheter! Har heller ikke veldig god økonomi ift andre nordmenn med norsk lønn.

Det må være et inkluderende og åpent miljø hvor naboer rusler over veien og tar et glass vin eller to. Nærhet til ungdomsskole og barneskole.

Hvor i landet er det best å bo? 

Klimaet må være mer stabilt enn på Vestlandet 😅

Anonymkode: cec2f...b07

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Da tror jeg Gol i Hallingdal er midt i blink. Der får du både eid, og leid, billig. Der er det nært til det meste, litt avhengig av hvor i Gol en bosetter seg, men i mesteparten av Gol er alt innen gangavstand. Gol er en gammel turistplass, så folk i Gol er vant med å ta imot de som kommer utenfra. Et veldig inkluderende og åpent miljø. Men, folk kan jo krangle og være vanskelige, akkurat som alle andre plasser. Baksnakking, "har du hørt? Anders mistet førerkortet sitt i helgen, han skal ha kjørt i over 100 i 50-sona ved skolen!", skjer på Gol som det gjør alle andre plasser. Men det er også veldig varmt samfunn. Befinner du deg en annen plass i landet og møter noen som får nys om at du bor i Gol så blir det fort samtalsemne om du kjenner den og den, eller kanskje den. Tog er det også. Slik at en ikke er avhengig av bil.

Anonymkode: 02b12...659

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Røyken kommune (blir en del av Asker nå) ligger flott til, de rimeligste stedene får man ny enebolig til ca 5 mill og «brukte» til lavere beløp, helt ned i 2,5-3 mill. Nært Asker sentrum, Sandvika, Drammen og Oslo. Og det er nært sjøen (oslofjorden). Problemer her er at det er vanskelig å leie da. Er ikke så mye utleie. Det positive er at minst 40% av de som bor her er innflyttere.

Anonymkode: 8c1eb...bfc

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...