Anonym bruker Skrevet 19. august 2019 #1 Del Skrevet 19. august 2019 Lurer på en ting, i forhold til toksoplasmose, listeria eller hva det nå er man/babyen kan få hvis man spiser spekemat. Jeg er i uke 37 nå, synes alle rundt meg spiser salami, og jeg har så lyst på salami nå at jeg holder på å bli gal. Har aldri følt det sånn før, eller hatt en så sterk lyst. Når jeg nå er så langt på vei, er det da farlig mer på noen vis? tenker at dersom fødselen starter nå pga det, så gjør det jo ikke noe lenger. Babyen er jo helt ferdig. Eller kan det være farlig på noe annet vis? Kan ikke huske det var noe "forbud" mot dette i mine tidligere svangerskap, men det er 12 og 16 år siden. Anonymkode: 48e8e...cef Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 19. august 2019 #2 Del Skrevet 19. august 2019 Matportalen. (Salami er laget av fryst kjøtt og skal være helt trygt) Anonymkode: 666e3...169 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 19. august 2019 #3 Del Skrevet 19. august 2019 2 minutter siden, Anonym bruker skrev: Matportalen. (Salami er laget av fryst kjøtt og skal være helt trygt) Anonymkode: 666e3...169 Seriøst? Da har jeg holdt meg unna dette uten grunn. Takk Da skal jeg sende gubben på butikken å kjøpe det med en gang Anonymkode: 48e8e...cef Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 19. august 2019 #4 Del Skrevet 19. august 2019 Haha, jeg føler med deg 😅 du kan sikkert trygt spise litt salami nå. Du kan jo uansett steke den litt først Anonymkode: 8cf5f...4e0 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 19. august 2019 #5 Del Skrevet 19. august 2019 3 minutter siden, Anonym bruker skrev: Seriøst? Da har jeg holdt meg unna dette uten grunn. Takk Da skal jeg sende gubben på butikken å kjøpe det med en gang Anonymkode: 48e8e...cef Men det står på matportalen at man skal unngå spekemat/spekepølse. Er ikke salami det da? Men jeg tror uansett jeg tar sjansen nå. Men steke den, da krymper den jo, og mister litt av den friske smaken. Anonymkode: 48e8e...cef Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 19. august 2019 #6 Del Skrevet 19. august 2019 Jeg spiste salami hele svangerskapet. Hos meg var det en feil i «sikringsboksen», så jeg koblet ikke at salami er spekemat. Salami er jo bare et kjøttpålegg, tenkte jeg! 🤦♀️ Fikk beskjed av jordmor at det ikke gjorde noe. Salami går helt fint! Anonymkode: 466e9...2cc Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 19. august 2019 #7 Del Skrevet 19. august 2019 Leste akkurat nå på toksoplasmose og listeria at fra de store produsentene av salami, er det ingen fare å spise det i svangerskapet, da ingrediensene har vært fryst før produksjon, og at disse bakteriene ikke har noen sjanse til å vokse, da det er mye salt i salami. jippi jeg skal spise salami Anonymkode: 48e8e...cef Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 19. august 2019 #8 Del Skrevet 19. august 2019 Så lenge du steker salamien (f.eks på pizza) er det trygt, ellers ikke anbefalt. http://www.gilde.no/graviditet-og-kjott/ Anonymkode: 7d3db...169 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 19. august 2019 #9 Del Skrevet 19. august 2019 Salami er spekemat, og spekemat frarådes å spise som gravid ifølge matportalen https://www.klikk.no/foreldre/gravid/gravidmat/palegg-til-gravide-3695752 Anonymkode: 7d3db...169 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 19. august 2019 #10 Del Skrevet 19. august 2019 52 minutter siden, Anonym bruker skrev: Men det står på matportalen at man skal unngå spekemat/spekepølse. Er ikke salami det da? Men jeg tror uansett jeg tar sjansen nå. Men steke den, da krymper den jo, og mister litt av den friske smaken. Anonymkode: 48e8e...cef Jo, salami er selvfølgelig en spekepølse. Klarer du ikke å vente noen få uker til? Anonymkode: 7d3db...169 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 19. august 2019 #11 Del Skrevet 19. august 2019 https://nhi.no/familie/graviditet/svangerskap-og-fodsel/sykdommer/infeksjoner-i-svangerskapet/toksoplasmose-i-svangerskapet/ «Risiko for smitte til fosteret er størst i siste del av svangerskapet, men fostre som smittes tidlig i fosterstadiet er mest utsatt for alvorlig skade. Det er vanligvis få eller ingen symptomer ved smitte under graviditet. I Norge er 80-90 prosent av fertile kvinner smittemottakelige. Om lag 0,2 prosent av de som er mottagelige, smittes med Toxoplasma gondii under svangerskapet. Overføring til fosteret fra ubehandlede smittede mødre er avhengig av når den gravide smittes; færre enn 5 prosent i første trimester, 20-30 prosent i andre trimester og 60-80 prosent i tredje trimester. Andelen smittede barn som har skader ved fødsel, er usikker, men enkelte studier har vist senskader hos opptil 80 prosent. Dersom en gravid kvinne smittes for første gang mens hun er gravid, kan T. gondiioverføres til fosteret. Parasitten kan forårsake abort, fosterdød, hjerneskade med mental retardasjon, synsnedsettelse eller andre alvorlige senskader hos barnet.» Anonymkode: 7d3db...169 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 19. august 2019 #12 Del Skrevet 19. august 2019 Grilstad har en kokt salami som trygt kan spises av gravide. Anonymkode: 7d3db...169 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå