Anonym bruker Skrevet 20. mai 2019 #1 Del Skrevet 20. mai 2019 Flere som av og til blir skikkelig lei og oppgitt? Vi har to som må ha spesialmat, men ulik type mat. En har cøliaki og en har (sterkt symptomgivende) fruktosemalabsorpsjon, og disse to slår hverandre litt i hjel også. F.eks. kan jeg kjøpe fiskegrateng og steke, men det kan ikke han med cøliaki spise, altså må jeg lage selv, men jeg må lage to ulike fordi de glutenfrie produktene er basert på mais(mel) og det tåler ikke det andre barnet så godt. Eller så kunne vi laget diverse gryter, (glutenfri) lasagne osv, men det kan ikke barnet med fruktosemalabsorpsjon spise fordi det er for mye løk, tomater osv. i. Det er rett og slett et lite mareritt å planlegge middager av og til, og nesten alt må jeg lage fra bunnen av. Sukk, dagens utblåsing! Flere som kjenner seg igjen? Og ja, det kunne vært mye, mye verre, jeg vet det. Anonymkode: 0600d...033 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 20. mai 2019 #2 Del Skrevet 20. mai 2019 Jeg har kun én med cøliaki. Stort sett så lager jeg en middag som alle kan spise, men med tilpasninger til henne. Noen ganger lager jeg to middager som deg, og det er kun fordi det blir for dyrt om hele familien skal spise glutenfritt. Så jeg lager også to fiskegratenger, to typer pasta hvis vi har det (du må lage to typer saus skjønner jeg), ogjeg synes ikke det er stress i det hele tatt. Det at det blir ekstra mye oppvask irriterer egentlig mer 😬 Anonymkode: cd560...a13 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 20. mai 2019 #3 Del Skrevet 20. mai 2019 4 timer siden, Anonym bruker skrev: Jeg har kun én med cøliaki. Stort sett så lager jeg en middag som alle kan spise, men med tilpasninger til henne. Noen ganger lager jeg to middager som deg, og det er kun fordi det blir for dyrt om hele familien skal spise glutenfritt. Så jeg lager også to fiskegratenger, to typer pasta hvis vi har det (du må lage to typer saus skjønner jeg), ogjeg synes ikke det er stress i det hele tatt. Det at det blir ekstra mye oppvask irriterer egentlig mer 😬 Anonymkode: cd560...a13 Nei, bare cøliaki var ikke så mye stress når det kom til middager, der er det mer mengden med baking. Men med en som nesten ikke tåler grønnsaker ble det plutselig mye mer jobb. Så er mest at det er dobbelt opp. HI Anonymkode: 0600d...033 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 20. mai 2019 #4 Del Skrevet 20. mai 2019 Jeg skjønner du blir sliten og lei. Det er mye logistikk! Når familien min samles i ferier/høytider osv er det en laktoseintolerant, en fruktosemalabsorbant og en nøtteallergiker. Det er ganske krevende å lage rimelige og ok middager som alle kan spise/hvor alle har et alternativ. Og vi har det bare slik i korte perioder. Har full forståelse for at det kan bli mye å stå med når det er altid! Anonymkode: 32528...44f Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 20. mai 2019 #5 Del Skrevet 20. mai 2019 Jeg tror løsningen er så skrive lange lister over det begge/alle kan spise og så se hva man kan lage ut av det. Og så kan man heller legge til noen ting utenom for den enkelte. Anonymkode: 52898...4c1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå