Gå til innhold

Tidlig ul uke 12


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Ser at flere anbefaler å gå til ultralyd rundt uke 12 dersom du ønsker en grundig gjennomgang og undersøkelse av fosteret og man kan se mye. Menes da uke 11+(1-6) eller uke 12+(1-6)??

Anonymkode: 08c7f...76e

Lenke til kommentar

Fortsetter under...

Det jeg siterer nå omhandler jo fosterdiagnostikk. En vanlig, tidlig ul hos priv gynekolog vil ikke omhandle dette. Men én dyktig lege vil kunne se/mistenke  evt avvik, og henvise deg videre til fosterdiagnostikk. Men her ser du "vinduet" hvor dette kan sees. (uke 11+0 til 13+6)

"Ultralyd: I følge veiledende retningslinjer fra Sosial- og helsedirektoratet for bruk av ultralyd i svangerskapet bør det, når det foreligger indikasjon for fosterdiagnostikk, gis tilbud om tidlig ultralydundersøkelse (uke 110-136)3 før invasiv fosterdiagnostikk. Dette gir en vurdering av risiko for kromosomsykdom. En tidlig ultralydundersøkelse innebærer måling av ”crown-rump-length” (CRL) for å bestemme gestasjonsalder. Andre biometriske mål kan være aktuelle. En tidlig ultralydundersøkelse innebærer vurdering av væskeansamling i nakkeregionen (nakketransparens, ”nuchal transluceny”, NT) som en markør for kromosomsykdom og strukturelle hjertefeil. En grundig gjennomgang av fosteranatomien kan avsløre strukturelle avvik og identifisere spesifikke markører for kromosomsykdom, for eksempel manglende forbening av nesebenet. Ved flerlingesvangerskap er det viktig å vurdere chorionisitet, (di- og monochoriote flerlinger) da dette er vanskeligere senere i svangerskapet"

Anonymkode: dd9fc...9c4

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...