Gå til innhold

Fikk ingen resultat på morkakeprøve, hva nå?


billybam

Anbefalte innlegg

Etter å ha mistet flere ganger tidligere fikk vi nok en gang høy risiko på duo-testen, og tok derfor morkakeprøve. Etter en uke fikk vi beskjed om at vi ikke kunne få hurtig svar, fordi det var kommet med mors blod i prøven. De skulle prøve å rense vekk blodet, men det ville ta minst en måned til. Tilslutt fikk vi svar om at de ikke hadde klart å rense vekk blodet, og dermed heller ikke fått noe resultat. Nå er jeg i uke 17 allerede, og fryktelig usikker på hva vi skal gjøre. Legen foreslo forstervannsprøve, men å gå gjennom enda en prøve med risiko for spontanabort frister lite. Vi kan ta nipt-test, men om den er positiv må vi allikevel ta fostervannsprøve etterpå. I mens tikker dagene og ukene avgårde. Skal man da gå rett på fostervannsprøven, eller håpe at nipt-testen gir gode resultater så man slipper flere invasive prøver? Huff, de siste månedene har vært et endeløst mareritt, og det er helt forferdelig å gå så lenge uten å få svar på om barnet er friskt eller ikke... :( 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

Fortsetter under...

Ta NIPT, er ikke sikkert at dere behøver å ta fostervannsprøven engang. Ikke ta sorgene på forskudd, det var synd morkakeprøven ikke gikk som forventet.

Anonymkode: 01fe6...b54

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ville tatt nipt. Den er uten risiko for fosteret og hvis det ikke viser noe unormalt slipper du den risikoen det er å ta fostervannsprøve. Du vil sannsynligvis også få svar raskere enn ned fostervannsprøve. Og du har jo snart OUL hvor de kommer til å sjekke alt. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...