Jump to content
Anonym bruker

Lånekassen og foreldrestipend

Recommended Posts

Anonym bruker

Hei! 

Jeg lurer på om noen har vært i samme situasjon eller lignende. Jeg fødte mitt barn i høstsemestret, og søkte da på foreldrestipend hos Lånekassen. Fikk svar etter 3 måneder med tålmodighet om at jeg får avslag på søknaden, fortvilet! De begrunnet dette med at jeg ikke hadde rett på utdanningsstøtte under vårsemestret fordi jeg ikke tok eksamen og dermed ikke er anset som det de kalte for "aktiv student". Er dette en gyldig betingelse?

Eneste kriteriet er vel at jeg må ha rett til utdanningsstøtte 4 måneder i forkant av fødselen? Noe jeg hadde rett på i vårsemestret, og man har vel rett på utdanningsstøtte helt fram til man blir 60 stp forsinket, noe jeg ikke er da jeg aldri har søkt på lån og stipend hos Lånekassen (har studert på egne midler). ps. tok ikke eksamen pga. graviditetsplager har lagt ved legeerklæring med klagen. 

Har sendt inn klage, og må vente i 12 uker ytterligere! Jeg lurer derfor på, er det noen som har søkt på foreldrestipend og fått avslag, men fikk medhold i sin klage? Er dette en gyldig betingelse av dem å kreve at jeg består i mine eksamener for å ha rett på utdanningsstøtte, har man ikke rett på utdanningsstøtte så lenge man ikke er forsinket? 

Håper noen kan komme med noen beroligende og fornuftige svar! Tusen Takk! 

Lise 

Anonymkode: b014d...170

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Smurfffen

Jeg er i samme situasjon som deg nå. Fikk du medhold i klagen din?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...