Gå til innhold
Lissygloss

Influensavaksine?

Anbefalte innlegg

Lissygloss

Hei! 

Deilig å komme inn i 2 trimester :) Kom til å tenke på en vaksine som de snakket med meg om på helsekontoret. De sa at det er vanlig å ta influensavaksinen mens man er gravid? Selv har jeg holdt meg unna svineinfluensavaksinen, men er litt usikker på hva slags type det er snakk om nå. Noe andre som har tatt den eller som har fått samme beskjed? Skal dere ta den? Jeg er for vaksiner, altså, bare hdde ikke hørt om dette før

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fortsetter under...

utålmodig82

Garvide i 2. og 3. trimester er i risikogruppen som anbefales å ta vaksine mot sesonginfluensa ja. Har tatt den selv. Tok den frivillig i fjor til og med, selv om ikke i risikogruppe. Orket bare ikke tanken på å være utslått i 1-2 uker med influensa da jeg var hjemme i permisjon med vesla. Man får mye lettere komplikasjoner i forbindelse med influensaen som gravid, eks lungebetennelser osv som kan bli til fare for både mor og barn. Vaksine mot sesonginfluensa er en langvarig utprøvd vaksine uten dokumenterte bivirkninger i etterkant og ansees som trygg. Svineinluensavaksnien var derimot hasteutviklet og på ingen måte utprøvd da den ble tatt i bruk. Mange tror dessverre det handler om det samme, hvilket det ikke gjør, svineinfluensa er noe annet enn den vanlige sesonginfluensaen. Veldig synd, for mange har da også blitt skeptiske til influensavaksinen hvilket man har så mye data på at man i mye større grad kan si at den ikke utgjør noen fare. Tvert i mot er den bra for personer i risikogruppene.

Det er helt frivillig, men jeg har valgt å ta den. Men så har jeg vesla på første høst i barnehage også og her ramler det jo inn virus på virus på virus, så sitter her nå med halsbetennelse og kraftig forkjølelse, merker ganske godt at alle forkjølelser bare utvikler seg til det verre nå som jeg er gravid. Så influensa vil jeg IKKE ha om det kan unngås. 

  • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Anonym bruker

Jeg har vurdert veldig fram og tilbake om jeg skulle ta den eller ei, men snakket med helsesekretær på legekontoret i dag i forbindelse med,at jeg måtte bytte tid for glukosebelastningstest, og da hun anbefalte den, blir det til at jeg tar den når jeg er der neste onsdag. Da blir det to fluer i en smekk. Krysser fingrene for at jeg verken blir,dårlig av det ene eller det andre!

Har aldri tatt influensavaksine før, men jobber med barn, så det florerer jo med baselusker rundt meg daglig, og siden jeg er gravid er det gjerne lurt å ta mine forhåndsregler.

Anonymkode: c07b5...1c8

  • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
PinkPeon

Jeg har tatt den :) Får forferdelig høy feber når jeg blir syk og vil ikke utsette babyen for noe hvis jeg kan unngå det. Legen min anbefalte meg det :)

  • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

Artikler fra forsiden

×

Viktig informasjon

Vi benytter cookies til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Les mer her