Gå til innhold

tips og råd ved kolikk?


Prinsen og mamma`n :)

Anbefalte innlegg

Hei! Vår sønn er desverre rammet av kolikk, og vi skulle gjerne hatt noen gode råd for hva man kan Gjøre for å unngå at lillemann har så vondt og at vi kan få sove noen minutter... er det noen som har ett godt råd?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Oppsøk barnefysioterapeut Ute Imhof- hun ble vår redning etter å ha prøvd alt!

Holder til rett utenfor Oslo. Lykke til, vet hvor jævlig det er.... Hold ut!!💖

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vet dere at det er kolikk? Det er jo en ofte brukt sekkebenevnelse når legene ikke tror det er noe annet. Alternativer som kan gi kolikkplager, men som ikke er kolikk er reflux, låsninger, allergi.

I så tilfelle kan dere prøve manuellterapeut (gratis!), kiropraktor, heve sengen, holde baby oppreist en stund etter mating (det er ofte lettere sagt enn gjort vet jeg;-)), forsøke seg på kumelksproteinfri kost både for deg (hvis du ammer) og til baby (hvis baby får mat, alternativt mme uten kumelksprotein)

I øvrige kan dere forsøke å massere magen med sirkelbevegelser, presse beina opp mot magen, og ha baby mye inntil kroppen din, gjerne i bæresele hvis baby liker det.

Baby kan også få vondt i magen av for mye formelk om du har mye brystmelk, eller at melken kommer for fort, (isåfall kan du pumpe ut litt først før du gir baby), passe på at baby ikke drikker mme for fort (kan evt bytte flaske; medela og dr.browns sine tror jeg er bra, men her er jeg på litt sviktende grunn.)

Spille klassisk musikk for baby (skjønt det funker vel kanskje ikke om baby hylskriker av intense smerter.)

Kanskje ikke så mange gode råd, men lykke til og god klem!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Og et veldig rart råd, men som funker som søren. Sett på hårføner eller støvsuger. Når ingenting annet hjalp, så hjalp faktisk det- utrolig nok...
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Om det ikke er låsninger, reflux, reaksjon på kumelk eller noe annet, så brukte vi å bære i sjal med musikk eller tv passe høyt på :) det går over, men er slitsomt når man er midt i det:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...