Jump to content
Oda88

Besvime

Recommended Posts

Oda88

I natt da jeg skulle på min vanlige dotur, gikk jeg rett i bakken. Tror jeg besvimte for husker ikke hvordan det skjedde. Da jeg skulle reise meg smalt jeg i gulvet igjen..

Fler som har opplevd dette?

Skal heldigvis til lege til torsdag.. Føler jeg har fått juling i dag verker i hele kroppen etter å ha falt to ganger..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Paeonia

Det er veldig vanlig å få lavere blodtrykk når en er gravid. Jeg var hos jordmor forrige uke, da var jeg ca 7+5, og hadde allerede fått lavere blodtrykk da. Og ved lavere blodtrykk er det fort å få blodtrykksfall, og da også besvime.

Det vil være viktig å passe på å drikke godt (selv om toalettbesøkene vil bli flere...), og være litt ekstra forsiktig når en reiser seg. Om du kjenner det begynner å svartne for deg eller prikke i armer/bein, så husk å puste godt ut og inn - det er fort at en holder pusten når slikt skjer, og det hjelper lite.

Men behagelig er det på ingen måte..! Håper du klarer å kontrollere det litt! Nevn det uansett til legen på torsdag. Han kan sikkert måle Hb'en din også, og se om du trenger tilskudd av jern (heller ikke uvanlig når en er gravid). Men husk å drikke bra før du skal til legen i så fall, den morgenen, så du ikke er dehydrert, det kan gi falsk forhøyet Hb-svar. Lykke til :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
St-Ka

Jeg opplevde nesten det samme her om dagen.. Hadde akkurat gått ut av senga og på vei inn på badet så ble alt svart, holdt meg i døra og kom tilbake til meg selv.... Trodde jeg... Idet jeg skulle sette meg på do klarte jeg å feilberegne, alt gikk rundt og jeg havnet inn i dusjkabinettet istedet for på toalettet... Ble skikkelig paff da jeg kom til meg selv igjen.. Har ikke hatt så ille opplevelser etter dette, men merker svimmelheten kommer da jeg reiser meg fort opp... Tror kanskje det kan ha en sammenheng med for lite væske og næring de siste dagene.. Samt blodtrykksfall... Men har hørt dette er ganske vanlig.. Så ikke noe å bekymre seg sånn veldig over tror jeg...

Share this post


Link to post
Share on other sites
BettyBoob

Jeg var mye plaget av det med begge mine to gutter - måtte stadig løpe av t-banen og sette meg på benker (det var jo selvsagt ingen som reiste seg opp for en med stor mage inne på banen om morgenen...)

Måtte også sette meg ned på gulvet inne på banen flere ganger. 

Ligger vanligvis på omtrent akkurat 120/80, mens i graviditeten rundt 100/60 - og det merker jeg godt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...