Gå til innhold

Brun og hvit saus uten smør?


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Må man ha smør og mel for at det skal tykne, eller kan man bruke bare mel og væske?

 

Anonymous poster hash: 6d2cb...659

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Når jeg lager fløyelsgrøt måler jeg opp mel og melk, visper sammen og koker opp, og når det er tykt nok har jeg i smør. Så du kan helt sikkert lage vanlig hvit saus på samme måte, bare droppe smøret på slutten. 

 

Brun saus vet jeg ikke, for der skal egentlig melet steke seg brunt i smøret. Du kan selvsagt bruke sukkerkulør, og så kan du prøve å koke det opp på samme måte som hvit saus, bare med vann eller buljong. Vet ikke om det funker, men du kan jo prøve? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis du har kraft så kan du bruke meljevning (vann og mel ristet godt sammen) til å tykne kraften med.

Endret av Maleficent
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...