Anonym bruker Skrevet 7. september 2014 #1 Skrevet 7. september 2014 Må man ha smør og mel for at det skal tykne, eller kan man bruke bare mel og væske? Anonymous poster hash: 6d2cb...659
ms.Pond Skrevet 7. september 2014 #2 Skrevet 7. september 2014 Når jeg lager fløyelsgrøt måler jeg opp mel og melk, visper sammen og koker opp, og når det er tykt nok har jeg i smør. Så du kan helt sikkert lage vanlig hvit saus på samme måte, bare droppe smøret på slutten. Brun saus vet jeg ikke, for der skal egentlig melet steke seg brunt i smøret. Du kan selvsagt bruke sukkerkulør, og så kan du prøve å koke det opp på samme måte som hvit saus, bare med vann eller buljong. Vet ikke om det funker, men du kan jo prøve?
Maleficent Skrevet 7. september 2014 #3 Skrevet 7. september 2014 (endret) Hvis du har kraft så kan du bruke meljevning (vann og mel ristet godt sammen) til å tykne kraften med. Endret 7. september 2014 av Maleficent
Edelweis Skrevet 7. september 2014 #4 Skrevet 7. september 2014 Du kan bruke olje. Har gjort det flere ganger :-)
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå