Gå til innhold

Spise/ikke spise i jula...


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Absolutt ikke 😊. Gravlaks er visst noen av de få tingene du virkelig skal holde deg unna som gravid (pga botulisme og listeria). Jeg har jobbet i matvareindustrien i en del år så mulig jeg er litt hysterisk på mye. Men akkurat gravlaks råder jeg deg til å stå over. Klem 😄

Annonse

 

Se her;

http://www.tv2.no/gmn/nettprat/dette-er-julematen-du-boer-unngaa-som-gravid-3642897.html#.Urami7-9LTo[/quote

 

Jeg har tenkt at gravlaks og rakfisk er det samme? Men det er kanskje flere måter å lage den på? Det jeg snakker om er at fiskenerlagt i jorden i alle fall... :-)

Dette står det om riskrem: Riskrem: Den må lages på forsvarlig vis og ikke er utsatt for bakterier. Generelt så elsker bakterier fløte og sukker. Det kan være lurt å velge en annen dessert akkurat denne sesongen.

 

Her:http://www.tv2.no/gmn/nettprat/dette-er-julematen-du-boer-unngaa-som-gravid-3642897.html#.Ura507QVVlU

Annonse

Dette står det om riskrem: Riskrem: Den må lages på forsvarlig vis og ikke er utsatt for bakterier. Generelt så elsker bakterier fløte og sukker. Det kan være lurt å velge en annen dessert akkurat denne sesongen.

 

Her:http://www.tv2.no/gmn/nettprat/dette-er-julematen-du-boer-unngaa-som-gravid-3642897.html#.Ura507QVVlU

I følge denne linken skal man heller ikke spise gravlaks.

 

Gjør du andre søk, vil du finne at det er helt greit å spise riskrem så lenge den er laget med god mathygiene. Dette gjelder riskrem og all annen mat.

Jeg forholder meg til matportalens anbefalinger. Dette er nasjonale anbefalinger som oppdateres jevnlig. Og riskrem kommer jeg til å spise i jula.

Se her;

http://www.tv2.no/gmn/nettprat/dette-er-julematen-du-boer-unngaa-som-gravid-3642897.html#.Urami7-9LTo[/quote

 

Jeg har tenkt at gravlaks og rakfisk er det samme? Men det er kanskje flere måter å lage den på? Det jeg snakker om er at fiskenerlagt i jorden i alle fall... :-)

 

 

Rakfisken graves ned og kan gi deg botulisme(råtten fisk), gravlaks er ikke det samme på noen måte!:) men det er jo råbehandlet fisk. På matportalen står det at du kan spise den som røket laks når du spiser fra butikk, det var hjemmelaget jeg er usikker på:)

Se her;

http://www.tv2.no/gmn/nettprat/dette-er-julematen-du-boer-unngaa-som-gravid-3642897.html#.Urami7-9LTo[/quote

 

Jeg har tenkt at gravlaks og rakfisk er det samme? Men det er kanskje flere måter å lage den på? Det jeg snakker om er at fiskenerlagt i jorden i alle fall... :-)

 

 

Rakfisken graves ned og kan gi deg botulisme(råtten fisk), gravlaks er ikke det samme på noen måte!:) men det er jo råbehandlet fisk. På matportalen står det at du kan spise den som røket laks når du spiser fra butikk, det var hjemmelaget jeg er usikker på:)

 

Tradisjonelt sett var det GRAVlaks som ble gravet ned. Rakfisk saltes og legges i saltlake, og modnes der. Eller råtner :P

Dette står det om riskrem: Riskrem: Den må lages på forsvarlig vis og ikke er utsatt for bakterier. Generelt så elsker bakterier fløte og sukker. Det kan være lurt å velge en annen dessert akkurat denne sesongen.

 

Her:http://www.tv2.no/gmn/nettprat/dette-er-julematen-du-boer-unngaa-som-gravid-3642897.html#.Ura507QVVlU

Oi! Dette var nytt for meg. Har to barn fra før, men riskrem har jeg spist med god samvittighet både i går og i dag... Får nok holde meg unna resten av julen skjønner jeg. Det samme gjelder vel da all annen type kremdessert? Multekrem og jordbær krem??

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...