Gå til innhold

Hjelp til noe artig i samlingsstund i barnehagen ??


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Må ha noen tips videre her :) føler jeg har kjørt meg fast!!

 

Anonym poster: ca287a1e694e103243c3594ff6e1bbbd

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

spørs hva du gjør allerede det :)

 

- Kims lek?

- Hvem er under teppet?

- eksperimenter?

- musikksamling med instrumenter?

- la barna holde samling? (uten din innblanding... annet enn å holde barna i ro... men da må du være obs på at du kan se deg selv :P)

- trille trille ballen...

- cd med bevegelser (sang) kom vi reiser oss...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjort alt dette og mye mer!! Hehe... Derfor jeg er litt tom selv om jeg vet barn liker gjentagelser!

 

Det er 2-4/5år. Så derfor d er litt vanskelig å fenge alle sammen !

 

Anonym poster: 4e55bc7a269ac66159d3cd1f5f20a29e

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tegn fisker på papp, klipp ut, bilde av en sang bakpå, laminer, fest binders i. Så lager du en fiskestang med en magnet foran på tauet. Barna kan fiske sanger :-)

 

Anonym poster: 1c8dc3ef085deed41f70a628d49155cc

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

I barnehagen til jenta starter de ALLTID samlingsstunden med å vise at de er glade for at barna er tilstede. Noen ganger synger de sanger som f.eks "blomster små" hvor alle barna blir nevnt, "velkommen alle sammen", barna synger en sang, mens de voksne går rundt og gir alle barna en klem eller hviser et godt ord til barnet som f.eks "så fint å se deg idag", "så glad vi er for at du går i barnehagen her", "du er en super jente", eller bare stryker dem på kinnet eller klapper dem på skulderen og gir et smil.

 

Etter dette har de alltid en inforunde om hva som skal skje, de får spørsmål om hvilken dato det er, om barna kan alle månedene og ukedagene, si navnet på dem som er borte og generell info. Barna blir forberedt på hvem som er på jobb og evt hvem som skal komme å jobbe senere i løpet av dagen.

 

Når de er ferdige med dette går dem i gang med underholdning. Noen ganger får barna styre samlingsstunden, mens andre dager er den godt planlagt.

Her har dem alt fra sangleker, eventyrstund, en hemmelig boks med innhold om en overaskelse som skal skje, skattejakt, de har forestillinger for hverandre (noen få barn kan få i oppgave å lage et lite skuespill eller synge en sang eller fortelle om noe koselig/skummelt eller spennende som de har opplevd). De kan få en oppgave om f.eks spille en super hyttetur eller isfiske. Da får de brukt kreativiteten, og det er utrolig hvor spennende det kan bli på kort tid når dem blir kastet ut i ting.

De voksne kan ha med nye ting som barna ikke har sett, de får studere og gjette hva det er. De får filosofere over nye ting, og er ellers veldig kreative med tingene de finner på.

 

En dag hadde de som tema at de var på et legekontor. Da brukte de rommene til venterom, infoskranke og kontoret. På de forskjellige rommene var barna fordelt, noen var pasienter mens andre var leger. noen fikk påtegnet et sår, måtte inn til legen for å få plaster, mens andre var leger eller sekretærer og fortalte hva som skulle skje.

Jenta var strålende fornøyd den dagen, og de pleier å ha flere slike temadager hvor dem gjør slike ting. Dette er for å lære barna at det ikke trenger å være skummelt å gå til legen, og at de er der for å hjelpe. Barna hadde doktorutstyr og fikk høre på hjertet, sette lekesprøter osv.

 

I barnehagen har dem en egen boks med gjenstander som dem kaller for sangboks eller noe. Barna trekker en gjenstand, og dem skal komme på en sang som passer til den gjenstanden. F.eks en kråke til "høyt i et tre en kråke satt". Dette får barna til å bruke sansene. De har masse gjenstander, og barna lærer mange sanger av hverandre på grunn av dette :)

 

Samme boksen kan de bruke som eventyrboks. De skal trekke f.eks 3 gjenstander og lage en historie eller ha en forestilling som handler om disse gjenstandene.

 

En dag fikk dem en boks med matvarer. Ut i fra dette skulle dem komme opp med noen retter, og senere laget dem et varmmåltid sammen :) Det var ikke planlagt på forhånd hva dem skulle lage, men barna fikk komme med ideer til mat dem hadde lyst på. De har varmmat to ganger i uken.

 

De får brukt kroppen, kreativiteten og det gir dem mye rom til å bruke sansene og tenke nytt! Jenta er alltid så fornøyd, og hun vil ikke gå glipp av samlingsstunden :) Noen dager vil hun være hjemme, men samtidig vil hun dra i barnehagen for ikke å gå glipp av denne tiden. Det betyr så mye for henne!

 

De avslutter alltid med en sang og sir gode ord til hverandre.

 

Håper dette kanskje var til litt hjelp. Jobber ikke i barnehage selv, men jeg synes de har så mange spennede samlingsstunder at jeg har spurt mye rundt dette :)

 

Anonym poster: fe90e246a616e90fdc33c02f30e932ed

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...