Anonym bruker Skrevet 20. januar 2013 #1 Skrevet 20. januar 2013 Er man virkelig en sååååå dårlig mor hvis man ikke serverer fisk 3 dager i uken? Problemet her i huset er at jeg rett og slett ikke klarer å spise fisk. Bare lukten av fisk får meg til å brekke meg. Og ja, jeg har prøvd i hele mitt voksne liv å spise fisk. Men det går ikke. Eneste jeg klarer er fiskegraten (sikkert fordi det er så lite fisk i det). Spiser annen sjømat som reker, hummer, kreps o.l Saken er at jeg vil jo gjerne at guttungen på 4 skal få i seg/spise fisk og han liker også noe fisk. Men fordi jeg er alene med han så blir det ikke fiskemiddager flere ganger i uken. Med en travel hverdag og sent hjemme så frister det lite å lage to middager. Og i blandt så er han i middagsnekt modus, så da blir det bare mat og kaste. Lager jo fiskemiddager innimellom og prøver å spise det selv, prøver å ikke vise han at jeg ikke liker det. Det hender seg av og til at han spiser hos besteforeldre og da bruker de å ha fisk. Så noe fisk får han jo i seg. Anonym poster: 964e756b65fa0e77e360141950af5d4d
Anonym bruker Skrevet 20. januar 2013 #2 Skrevet 20. januar 2013 Ser at dette innlegget ble lagt inn 2 ganger HI Anonym poster: 964e756b65fa0e77e360141950af5d4d
Anonym bruker Skrevet 20. januar 2013 #3 Skrevet 20. januar 2013 Jeg syns ikke man er en dårlig mor. Da er jeg også en dårlig mor, for vi spiser bare fisk 1-2 ganger i uka. Og noen ganger spiser vi bare pannekaker! Men har du prøvd forskjellig typer fisk? Noen typer fisk smaker mer "fiskete" enn andre. Og bakt eller trekt fisk smaker mer fisk enn stekt. Anonym poster: 8826bd9300996661c63039c0b05ff8b5
Anonym bruker Skrevet 20. januar 2013 #4 Skrevet 20. januar 2013 Mener ikke pannekaker hele uka, men en gang i blant spiser vi pannekaker uten noe tilbehør til. Så at det ikke kvalifiserte til middag i en annen tråd her tidligere i kveld. Anonym poster: 8826bd9300996661c63039c0b05ff8b5
Von Hertelhofen Skrevet 20. januar 2013 #5 Skrevet 20. januar 2013 Jeg er vegetar og har et utmerket liv uten fisk. Fisken har det sannsynligvis bedre uten meg også
Anonym bruker Skrevet 20. januar 2013 #6 Skrevet 20. januar 2013 Ja jeg har prøvd forkjellig fisk. Men er det noen som kan anbefale meg en type fisk som ikke smaker for "fiskete" og kanskje en oppskrift på hvordan jeg kan tilbrede fisken med å "kamfulere" smaken litt så hadde jeg blitt veldig glad Anonym poster: 964e756b65fa0e77e360141950af5d4d
Anonym bruker Skrevet 20. januar 2013 #7 Skrevet 20. januar 2013 Jeg er vegetar og har et utmerket liv uten fisk. Fisken har det sannsynligvis bedre uten meg også Så spennedne og miljøvennlig. Jeg prøver å ha vegetar en gang i uka, men mannen er litt vrang der. Han er også litt vrang med fisk så jeg prioriterer det. Men du har ikke noen tips til gode vegetarmiddager da, som barn lett kan like? Anonym poster: 8826bd9300996661c63039c0b05ff8b5
Anonym bruker Skrevet 20. januar 2013 #8 Skrevet 20. januar 2013 Ja jeg har prøvd forkjellig fisk. Men er det noen som kan anbefale meg en type fisk som ikke smaker for "fiskete" og kanskje en oppskrift på hvordan jeg kan tilbrede fisken med å "kamfulere" smaken litt så hadde jeg blitt veldig glad Anonym poster: 964e756b65fa0e77e360141950af5d4d Jeg har ikke noen supertips der desverre. Men jeg syns sei er en nøytral fisk. Steker den og serverer med poteter, grønnsaker og saus. Mye poteter i ditt tilfelle. Jeg syns makrell også er en sånn fisk som ikke smaker så mye fisk. Liker du makrell i tomat da? Anonym poster: 8826bd9300996661c63039c0b05ff8b5
Anonym bruker Skrevet 20. januar 2013 #9 Skrevet 20. januar 2013 Ja jeg har prøvd forkjellig fisk. Men er det noen som kan anbefale meg en type fisk som ikke smaker for "fiskete" og kanskje en oppskrift på hvordan jeg kan tilbrede fisken med å "kamfulere" smaken litt så hadde jeg blitt veldig glad Anonym poster: 964e756b65fa0e77e360141950af5d4d Jeg har ikke noen supertips der desverre. Men jeg syns sei er en nøytral fisk. Steker den og serverer med poteter, grønnsaker og saus. Mye poteter i ditt tilfelle. Jeg syns makrell også er en sånn fisk som ikke smaker så mye fisk. Liker du makrell i tomat da? Anonym poster: 8826bd9300996661c63039c0b05ff8b5 Jeg spiser makrell i tomat, men tror det funker fordi tomatsmaken er veldig dominerende. Hvordan saus bruker du til fisk? Saus går ann å bruke for å kamfulere smaken litt HI Anonym poster: 964e756b65fa0e77e360141950af5d4d
Anonym bruker Skrevet 20. januar 2013 #10 Skrevet 20. januar 2013 Ja jeg har prøvd forkjellig fisk. Men er det noen som kan anbefale meg en type fisk som ikke smaker for "fiskete" og kanskje en oppskrift på hvordan jeg kan tilbrede fisken med å "kamfulere" smaken litt så hadde jeg blitt veldig glad Anonym poster: 964e756b65fa0e77e360141950af5d4d Jeg har ikke noen supertips der desverre. Men jeg syns sei er en nøytral fisk. Steker den og serverer med poteter, grønnsaker og saus. Mye poteter i ditt tilfelle. Jeg syns makrell også er en sånn fisk som ikke smaker så mye fisk. Liker du makrell i tomat da? Anonym poster: 8826bd9300996661c63039c0b05ff8b5 Jeg spiser makrell i tomat, men tror det funker fordi tomatsmaken er veldig dominerende. Hvordan saus bruker du til fisk? Saus går ann å bruke for å kamfulere smaken litt HI Anonym poster: 964e756b65fa0e77e360141950af5d4d Da er det jo fint å kunne spise makrell i tomat i hvertfall, det er fisk det og. Bergens eller lofotenfiskesaus fra toro (ja, huff vi bruker pose) eller hvit saus med litt muskat i, den er hjemmelagd da. Jeg og unga liker de. Anonym poster: 8826bd9300996661c63039c0b05ff8b5
Kaklehøna Skrevet 20. januar 2013 #11 Skrevet 20. januar 2013 Ørret er mindre "fiskesmakende" enn feks laks. Kveite, sei, hyse er hvite fisk som er milde i smaken. Godt med feks sandefjordsaus til. Ellers så er vel kokt torsk noe av det som smaker mest fisk.. Stekt fisk er ikke så fremtredende i fiskesmaken. :-)
Kaklehøna Skrevet 20. januar 2013 #12 Skrevet 20. januar 2013 Glemte å nevne pangasiusfilet. Utrolig mild i smaken, og smaker godt om man vender de i egg og mel først, så steker man dem. Anbefales for de som ikke liker fisk.
gmfosse Skrevet 20. januar 2013 #13 Skrevet 20. januar 2013 Jeg er egentlig ikke noe glad i sjømat, men har klart å finne på noen oppskrifter der fiskesmaken blir ganske så kamuflert. Jeg er veldig glad i laks, men hvit fisk (torsk, sei o.l.) synes jeg egentlig ikke at er så veldig godt. Men jeg vil jo gjerne at barna mine skal både spise og like det... Om du kjøper fiskegrateng er det jo veldig lite fisk i den, men om du lager den selv så kan man ha i ganske mye mer. Ellers så prøver jeg å ha mye krydder på fisken min (f. eks. garam masala, karry eller tomatsaus med mye smak). Da blir litt av fiskesmaken borte og jeg klarer å spise mer. På den måten klarer jeg å servere fisk til barna mine 2-3 ganger i uken og selv spise meg mett (og det må sies at barna er veeeeldig glad i fisk - heldigvis!). Jeg legger forsåvidt ut oppsrkiftene min på bloggen min, og forhåpentligvis kan mine oppskrifter hjelpe andre som ikke er så glad i fisk... http://husmorkjerringa.com/category/fisk-og-sjomat/
DaTuMa Skrevet 20. januar 2013 #14 Skrevet 20. januar 2013 Seifilet med mel, salt og pepper. Stekes i panna. Karrisaus, helt lovlig med posesaus :-) og potet.
Anonym bruker Skrevet 20. januar 2013 #15 Skrevet 20. januar 2013 Fiskesmaken, hva slags smak er det? Forskjellige typer fisk smaker jo helt forskjellig. Finner ingen fellesnevner for laks og steinbit f.eks. Anonym poster: f8e5dca9f0f2a643aa7a43e65f27b0c4
HeltLykkelig ♥♥ Skrevet 20. januar 2013 #16 Skrevet 20. januar 2013 Kan noen definere "fiskesmak"? Hihi litt nysgjerrig bare.. Jeg er fiskeelsker og forstår ikke så mye av det her.
Popelko Skrevet 20. januar 2013 #17 Skrevet 20. januar 2013 Vi har fisk bare en gang i uka, og ofte fabrikkert. Prøv godt stekt sei, evnt seifilet, hi. Det er veldig godt. Jeg er heller ikke så glad i den typiske fiskesmaken, men sei er kjempegodt Vend i mel før du legger den i panna.
Gjest UndrendeUllteppe Skrevet 21. januar 2013 #18 Skrevet 21. januar 2013 De tingene jeg virkelig ikke liker, er jeg ekstra nøye på at min sønn skal spise. Men det betyr ikke at jeg må spise dem sammen med ham, det kan andre ta seg av kanskje ha en ordning der han spiser fisk hos besteforeldre regelmessig? Og så spiser du den fisken du klarer sammen med ham?
Gjest UndrendeUllteppe Skrevet 21. januar 2013 #19 Skrevet 21. januar 2013 Kan noen definere "fiskesmak"? Hihi litt nysgjerrig bare.. Jeg er fiskeelsker og forstår ikke så mye av det her. En sterkere og mer markant utgave av sjøvann for min del. Mister matlysta asap når jeg får den i munnen. Reker har for eksempel utpreget fiskesmak synes jeg. Men jeg hadde digget å likt det! (har spist det utallige ganger, blir like kvalm hver gang)
Anonym bruker Skrevet 21. januar 2013 #20 Skrevet 21. januar 2013 Ja jeg har prøvd forkjellig fisk. Men er det noen som kan anbefale meg en type fisk som ikke smaker for "fiskete" og kanskje en oppskrift på hvordan jeg kan tilbrede fisken med å "kamfulere" smaken litt så hadde jeg blitt veldig glad Anonym poster: 964e756b65fa0e77e360141950af5d4d Jeg har ikke noen supertips der desverre. Men jeg syns sei er en nøytral fisk. Steker den og serverer med poteter, grønnsaker og saus. Mye poteter i ditt tilfelle. Jeg syns makrell også er en sånn fisk som ikke smaker så mye fisk. Liker du makrell i tomat da? Anonym poster: 8826bd9300996661c63039c0b05ff8b5 Jeg spiser makrell i tomat, men tror det funker fordi tomatsmaken er veldig dominerende. Hvordan saus bruker du til fisk? Saus går ann å bruke for å kamfulere smaken litt HI Anonym poster: 964e756b65fa0e77e360141950af5d4d HVILKEN saus heter det.... Anonym poster: a48ae1ed8ce9614f277786bbbce05a0a
Anonym bruker Skrevet 21. januar 2013 #21 Skrevet 21. januar 2013 Jeg er fiskeelsker, men har et par retter der jeg tror denne fiskrsmaken dere snakker om er godt kamuflert Stek biter av laks, torsk eller sei kjapt i panna. Hell over Uncle Ben's Sweet&Sour, kok opp og server med ris og staver av gulrot, agurk og paprika. Du kan så klart lage sausen selv, men til kjapp hverdagsmiddag funker dette fint. Lag en kjapp tomatsaus ved å frese skiver hvitløk og chili i olje i en panne og helle over en boks tomater. Ha i fersk eller tørket basilikum og smak til med salt, pepper og balsamico. Stek eller bak noen biter laks og legg over sausen, la småkoke ca fem min. Server med kokt pasta og en salat. Og så kveite på asiatisk vis: http://www.godfisk.no/Oppskrifter/Norge/Kveite-på-asiatisk-vis Sashimi og nigiri sushi med laks er forresten svært mild i smaken, og med en litt spicy ponzosaus er det lite veldig lite fiskesmak igjen vil jeg tro, men dersom du har litt sperrer for fisk er det kanskje å gå litt langt? Anonym poster: 570b39a944dbf81de144f40e97220b81
Anonym bruker Skrevet 21. januar 2013 #22 Skrevet 21. januar 2013 Pangasius anbefaler jeg, også! Er heller ikke stor fiskefan, men den var ikke så verst. Anonym poster: fda4067bbb75d883375c9a98c7b2820e
Miss Chocolate Skrevet 21. januar 2013 #23 Skrevet 21. januar 2013 Google jarlsbergtorsk, den retten er veldig god og ikke særlig "fiskete" Jeg bytter ut fløten med creme fraiche fordi fløten ofte ser så ekkel ut når den stekes (klumper seg), også har CF en fin, syrlig smak som passer godt til fisk (kan gjerne blande CF med litt melk for å den litt tynnere om ønskelig). Vi har poteter til. Alle her i huset elsker den i alle fall '
Anonym bruker Skrevet 21. januar 2013 #24 Skrevet 21. januar 2013 Hollandaisesaus dekker over det meste (derfor bruker jeg den aldri, elsker fisk!). Anonym poster: 35b9be8c493c4b6c13c7418c2b44ffae
L-8 Skrevet 21. januar 2013 #25 Skrevet 21. januar 2013 Glemte å nevne pangasiusfilet. Utrolig mild i smaken, og smaker godt om man vender de i egg og mel først, så steker man dem. Anbefales for de som ikke liker fisk. Før du serverer det til barna dine neste gang, så foreslår jeg at du googler litt. Tipper det ble siste gang du spiste det makkverket.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå