Gjest Juliea - kukløsklan Skrevet 14. oktober 2012 #26 Skrevet 14. oktober 2012 Hehe lykke til med det, han er ikke noe glad i søtsaker Forbanner det jevnlig, for det vil jo si at det er jeg som må spise opp alt her i huset. Men du kunne delt med meg, så kunne vi blitt gode og runde begge to Spinatlomper hørtes ikke dumt ut, synes det kvalifiserer som baking! Hjemmelagde lomper er forøvrig smaskens, det må jeg se til å lage igjen snart. Mmmm Maler du mel selv også? Kjære vene. Nå må du ikke lage mer jobb for deg selv enn du må da Klart det er fristende å sige ned i sofaen med ræva først, men det er nå engang sånn at det er kjekt å vedlikeholde litt kunnskaper om forskjellige ting, sånn som bil, dekkskift, oljeskift og diverse småtterier. Hvis man en gang skulle bli nødt til å ta helt og holdent vare på seg selv. Og når man har en mann som jobber dobbelt opp, og så kommer hjem og er verdens beste pappa, så tenker jeg at de dekkene kan jeg fint klare å skifte selv Maler ikke alt mel selv, jeg har tross alt et liv utenfor kjøkkenet.. Men jeg maler mandelmel for det er svindyrt! og jeg liker jo å lage makroner:) Så mler jeg diverse frø - solsikke, gresskar, linfrø. Så har jeg en skje i grøten til velsa og i yoghurten hennes (som jeg lager selv:P) for i de nøttene(frøene er det masse viktige og sunne nøringsstoffer og er ganske enkelt å bare blande i grøt, eller annet enkelt. Jeg kanskje også skal starte meg en blogg, men ikke enda har ikke tid til mer nå faktisk. Må vente til over jul da har jeg tid for da er jeg ferdig med skolen.
Gjest Mentha Skrevet 15. oktober 2012 #27 Skrevet 15. oktober 2012 Hehe lykke til med det, han er ikke noe glad i søtsaker Forbanner det jevnlig, for det vil jo si at det er jeg som må spise opp alt her i huset. Men du kunne delt med meg, så kunne vi blitt gode og runde begge to Spinatlomper hørtes ikke dumt ut, synes det kvalifiserer som baking! Hjemmelagde lomper er forøvrig smaskens, det må jeg se til å lage igjen snart. Mmmm Maler du mel selv også? Kjære vene. Nå må du ikke lage mer jobb for deg selv enn du må da Klart det er fristende å sige ned i sofaen med ræva først, men det er nå engang sånn at det er kjekt å vedlikeholde litt kunnskaper om forskjellige ting, sånn som bil, dekkskift, oljeskift og diverse småtterier. Hvis man en gang skulle bli nødt til å ta helt og holdent vare på seg selv. Og når man har en mann som jobber dobbelt opp, og så kommer hjem og er verdens beste pappa, så tenker jeg at de dekkene kan jeg fint klare å skifte selv Maler ikke alt mel selv, jeg har tross alt et liv utenfor kjøkkenet.. Men jeg maler mandelmel for det er svindyrt! og jeg liker jo å lage makroner:) Så mler jeg diverse frø - solsikke, gresskar, linfrø. Så har jeg en skje i grøten til velsa og i yoghurten hennes (som jeg lager selv:P) for i de nøttene(frøene er det masse viktige og sunne nøringsstoffer og er ganske enkelt å bare blande i grøt, eller annet enkelt. Jeg kanskje også skal starte meg en blogg, men ikke enda har ikke tid til mer nå faktisk. Må vente til over jul da har jeg tid for da er jeg ferdig med skolen. Gjør det! Den vil jeg gjerne lese Ja mandelmel er svinedyrt, og like enkelt å male selv Pleide å male masse frø og nøtter da jeg gikk på lavkarbo, men så har det dabbet litt av nå. Stusselig egentlig, for som du sier, det er veldig sunt! Må ta tak i meg selv igjen på det, for det er jo så enkelt å tilsette i alt fra brød til pizzadeig. Lager yoghurt også? Du er jo en kjernesunn Ingrid Espelid! Hvordan i alle dager lager du yoghurt?
Gjest Juliea - kukløsklan Skrevet 15. oktober 2012 #28 Skrevet 15. oktober 2012 Hehe lykke til med det, han er ikke noe glad i søtsaker Forbanner det jevnlig, for det vil jo si at det er jeg som må spise opp alt her i huset. Men du kunne delt med meg, så kunne vi blitt gode og runde begge to Spinatlomper hørtes ikke dumt ut, synes det kvalifiserer som baking! Hjemmelagde lomper er forøvrig smaskens, det må jeg se til å lage igjen snart. Mmmm Maler du mel selv også? Kjære vene. Nå må du ikke lage mer jobb for deg selv enn du må da Klart det er fristende å sige ned i sofaen med ræva først, men det er nå engang sånn at det er kjekt å vedlikeholde litt kunnskaper om forskjellige ting, sånn som bil, dekkskift, oljeskift og diverse småtterier. Hvis man en gang skulle bli nødt til å ta helt og holdent vare på seg selv. Og når man har en mann som jobber dobbelt opp, og så kommer hjem og er verdens beste pappa, så tenker jeg at de dekkene kan jeg fint klare å skifte selv Maler ikke alt mel selv, jeg har tross alt et liv utenfor kjøkkenet.. Men jeg maler mandelmel for det er svindyrt! og jeg liker jo å lage makroner:) Så mler jeg diverse frø - solsikke, gresskar, linfrø. Så har jeg en skje i grøten til velsa og i yoghurten hennes (som jeg lager selv:P) for i de nøttene(frøene er det masse viktige og sunne nøringsstoffer og er ganske enkelt å bare blande i grøt, eller annet enkelt. Jeg kanskje også skal starte meg en blogg, men ikke enda har ikke tid til mer nå faktisk. Må vente til over jul da har jeg tid for da er jeg ferdig med skolen. Gjør det! Den vil jeg gjerne lese Ja mandelmel er svinedyrt, og like enkelt å male selv Pleide å male masse frø og nøtter da jeg gikk på lavkarbo, men så har det dabbet litt av nå. Stusselig egentlig, for som du sier, det er veldig sunt! Må ta tak i meg selv igjen på det, for det er jo så enkelt å tilsette i alt fra brød til pizzadeig. Lager yoghurt også? Du er jo en kjernesunn Ingrid Espelid! Hvordan i alle dager lager du yoghurt? Veer ikke helt kjenesunn - dyttet i meg en hel sjokoladepudding i går :/ Men takk for det:) toghurt er lett, Mille er allergisk mot kumelk så lager egen: en boks kokkosmelk, skrap ut kremen putt i en bolle. Tilsett 2 dl valgfri bær, litt linfrø, cocossa, honning eller Bjørkelangen og miks med stavmikser:) holder en uke i kjøleskapet eller egentlig holder den to:) Kan også lages med vaniljefrø og havre isteden for bær:) eller kakaopulver. Sunt er de uansett:) Og godt! Den får mousse konsistens etter en tur i kjøleskap - alla skyr. Har ofte oppi jordbærbiter før servering og litt havrekli nam!
Gjest amandine Skrevet 15. oktober 2012 #29 Skrevet 15. oktober 2012 Vanlig melkeyoghurt er også lett som en plett, og dødsgodt! Det lager jeg som mine kjære 68erforeldre gjorde da jeg var liten;-) Varm opp en liter melk til litt under kokepunktet, kjøl den ned til ca 40 grader. Bland i en ss yoghurt naturell. Pakk gryten inn i håndklær eller hjelp den til å holde seg lunken på annet vis, la den stå et døgn eller så og vips voilá. Så sparer du en ss av denne til neste gang og så holder du den i gang.Anbefales m lønnesirup og vanilje;-)
Gjest Mentha Skrevet 15. oktober 2012 #30 Skrevet 15. oktober 2012 Hurra! Nye prosjekter! Takk og bukk
Gjest Mentha Skrevet 15. oktober 2012 #31 Skrevet 15. oktober 2012 Vanlig melkeyoghurt er også lett som en plett, og dødsgodt! Det lager jeg som mine kjære 68erforeldre gjorde da jeg var liten;-) Varm opp en liter melk til litt under kokepunktet, kjøl den ned til ca 40 grader. Bland i en ss yoghurt naturell. Pakk gryten inn i håndklær eller hjelp den til å holde seg lunken på annet vis, la den stå et døgn eller så og vips voilá. Så sparer du en ss av denne til neste gang og så holder du den i gang.Anbefales m lønnesirup og vanilje;-) Hva er holdbarheten på en sånn yoghurt, og hvordan oppbevarer man den spiseskjeen med yoghurt fra forrige runde? Kan den fryses?
Gjest amandine Skrevet 15. oktober 2012 #32 Skrevet 15. oktober 2012 Holdbarheten har jeg forsåvidt ikke testet da den yoghurten forsvinner faderlig fort, men den skulle ikke være noe problem. For oss som ikke bor på gård er jo melken ferdigpasteurisert, for de som bor m ku vil oppvarmingen til 70-80 grader ta seg av det. Jeg lager bare ny yoghurt når det nærmer seg slutten, eller om det går lang tid mellom hver gang kjøper jeg et beger naturell igjen.
Gjest Mentha Skrevet 15. oktober 2012 #33 Skrevet 15. oktober 2012 Holdbarheten har jeg forsåvidt ikke testet da den yoghurten forsvinner faderlig fort, men den skulle ikke være noe problem. For oss som ikke bor på gård er jo melken ferdigpasteurisert, for de som bor m ku vil oppvarmingen til 70-80 grader ta seg av det. Jeg lager bare ny yoghurt når det nærmer seg slutten, eller om det går lang tid mellom hver gang kjøper jeg et beger naturell igjen. Herlig Skal teste det! Samt kokosyoghurten til Juliea, den høres også spennende ut! Junior elsker yoghurt, men jeg er ikke så veldig begeistret for alt sukkeret.. Mye bedre å kunne lage det selv, som med alt annet Næmmen, så mye god inspirasjon man får på krangle! Blir mer og mer glad i denne siden
ellen-propellen Skrevet 15. oktober 2012 #34 Skrevet 15. oktober 2012 hehehe, jeg lærte å lage youghurt på en helt annen måte på landbrukskolen. Ha en stk fullt melkespann hell på kulturmelk sett i solveggen til den er sur nok tilsett bær eller annen godis
Gjest amandine Skrevet 15. oktober 2012 #35 Skrevet 15. oktober 2012 hehehe, jeg lærte å lage youghurt på en helt annen måte på landbrukskolen. Ha en stk fullt melkespann hell på kulturmelk sett i solveggen til den er sur nok tilsett bær eller annen godis He he er bare litt dårlig tilgang på melkespann og solvegg her...
ellen-propellen Skrevet 15. oktober 2012 #36 Skrevet 15. oktober 2012 Hihi. Det var endel fine jenter på skolen som ikke spiste youghurt på flere år etterpå. Jeg blir imponert når det er ett sjokk at youghurt er laget av surmelk Har ikke sett solveggen her heller. Siden pinsen tror jeg
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå