Jump to content
Chelseafan

Må man være Helt frisk for og Adoptere?

Recommended Posts

Chelseafan

Jeg venter mitt første barn i Januar, og legen har abefalt at det holder pga medfødt hjertefeil, Funker bra i hverdagen,men har trygd, og jobber bare 4 timer daglig,så lurte på og bli Fostermor/far neste gang,eller krever det at person er helt fri for sykdom?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Adopsjonsforum

For å adoptere må man ha alminnelig god helse, men vi kjenner til at folk har fått adoptere selv om de har hatt hjerteproblemer eller andre lidelser. For å bli godkjent som adoptivforeldre er det mange forhold som spiller inn, og helse er bare en del av vurderingen.

Det viktigste er at man kan sannsynliggjøre at barnet vil ha en trygg og god fremtid hos dere - og hvor alvorlig din hjertefeil er vil være en del av denne vurderingen.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Chelseafan

Oki :) takk for svar,har ikke hatt plager med hjertefeilen i hele tatt,bare opert som 3 månders baby

Share this post


Link to post
Share on other sites
robot

Ser du har fått svar i forhold til adopsjon.

 

Det er ikke krav om at du er helt frisk for å bli fosterforelder. Jeg kjenner til flere som har blitt godkjent som fosterforeldre til tross for hel eller delvis arbeidsuførhet. Det gjøres en individuell vurdering av dine ressurser i forhold til det å ha barn, og særlig det aktuelle fosterbarnet.

Share this post


Link to post
Share on other sites
hjerte♥barn

Følger videre på Robot sitt svar.....

Kommer an på hvor gamle barn du tenker deg. Dersom du tenker å ta imot et lite barn vil det være viktig å tenke igjennom om du vil være der for barnet hele dets liv, ihvertfall frem til 18årsdagen. Dersom hjertefeilen din kan utvikle seg i negativ retning kan det tale for at du ikke blir godkjent som fosterforelder for små barn. Det er viktig at fosterbarn ikke måtte oppleve å bli flyttet senere i livet fordi fosterforeldre blir syke /sykere. Tenker du derimot eldre barn vil ikke helse være så viktig kriterie, så lenge den er god i dag. Jeg har selv hjertefeil, jobber 100% og er frisk og rask, men tror nok ikke jeg vil bli godkjent for fosterbarn under 5 år fordi jeg (/legene) ikke kan garantere for min helse de neste 15 - 20 årene. Vil heller ikke utsette et fosterbarn for å skulle oppleve at omsorgsperson blir alvorlig syk fordi det kan trigge traumer og utrygghet hos barnet, i mye større grad enn egne biologiske barn.

 

Når du er klar for å starte prosess med å tenke på å bli fosterforeldre anbefaler jeg deg å melde deg på Pride-kurs som er et forberedende kurs for potensielle fosterforeldre. Helt uforpliktende å være med på. Se fosterhjem.no for mer info!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Chelseafan

Oki takk for svar :) er samme for meg og det er et eldre barn,men hadde vert hyggelig og hjelpe et barn en gang,hvis jeg ikke kan få flere enn den jeg har i magen :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Lilja77

Jeg har godtkjent fosterforledre da jeg jobbet i barneverntjenesten, som sannsynligvis har hatt større helseplager enn deg, ut ifra det du skriver. Det blir ofte vurdert opp mot ditt biologiske barns alder ift. ditt framtidige fosterbarn. Ditt biologiske barn, bør være eldre enn fosterbarnet. Du og mannen/samboer skal ha nok tid og ressurser til fosterbarnet. Match er viktig, og selvfølgelig god nok plass og ellers "ordnede" forhold :) Husk at det ofte ikke er på permanent basis, og med tett samarbeid til barneverntjeneste, fosterhjemstjeneste og ev. biologiske foreldre.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...