Jump to content

forstoppelse!


stch85

Recommended Posts

stch85

noen som har noen kjerringråd mot forstoppelse? har vel ikke vært på do på 4 dager, og det begynner å bli litt vel ubehagelig! skulle så klart vært på apoteket i dag.. nå stapper jeg i meg noe lakris og håper det har en effekt :P

Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

monky

har lest om noen som har skrivd her inne om linfrø i vann over natta så det oppløses, drikke/spise dagen etterpå... ellers er d lurt med mye vann, en kopp kaffe om du tåler det.. dupalac (vet ikke om det skrives sånn) eller biola.. hvis det blir riktig ille ville jeg snakket med lege!

de sier det er bra for spiren når det går tregt i magen vår for da får de mye næring, men veldig ubehagelig for oss da såklart!!

lykke til!!

Link to post
Share on other sites
Ele

Gulerøtter, druer, svisker, tørka aprikos og slikt kanskje?? Men om det er ille er det vel lege som kan hjelpe!

Link to post
Share on other sites
Bonanza

Mye vann, bevegelse. Jeg har hatt god effekt av de frukt og fiber tablettene som fåes på apoteket. Har prøvd lactulose, men det fikk jeg masse luft i magen av :( . 2-3 Kiwi om dagen skal også være avførende. Ellers går jeg til privat gynekolog og jordmor, og jrdmor sa at jeg kunne begynne på magnsesium 400 mg på kvelden. Dette skulle hjelpe bra. Kunne økes til 600 mg hvis ikke ønsket effekt ble oppnådd. Det stod visst en annen dosering på glasset, men jeg skulle altså følge det hun sa. Jeg har prøvd lindrø, men synes det er kvalmende å drikke det, så det ble ikke noe videre av..

Link to post
Share on other sites
solhilsen

Jeg spiser havregryn, masse frukt og grønnsaker (epler, bananer, melom, ananas, sukkererter...) og drikker MYE vann hver dag. Og går raskt ca en time om dagen (til og fra jobb). Sykler en del i tillegg. Har ikke vært forstoppet en eneste gang i graviditeten - selv om jeg merker at fordøyelsen er tregere enn vanlig. Det anbefales at man mosjonerer, drikker mye vann og får i seg mye fiber når man er gravid, så jeg har forsøkt å følge de rådene.

 

Ikke så vanskelig når man har salat- og grønnsaksbar i kantinen på jobb og en halvtimes spasertur hver vei :)

Link to post
Share on other sites
solhilsen

Spiser forresten også mye youghurt (Activia) og drikker smoothies, men det gjorde jeg også før jeg ble gravid

Link to post
Share on other sites

Annonse

Tromsøprinsen

Linfrø og svisker kokt sammen med litt vann, til "kompott". Lag en stor porsjon, det holder seg lenge i kjøleskap. Lagde dette masse da jeg jobbet på gamlehjem ;) mener å ha hørt at linfrø ikke skal stå i vann som anbefalt over, da det kan dannes "blåsyre" (?).

Link to post
Share on other sites
*venter en liten gutt feb*

jeg har kjøpt meg lavkarbobrød og det har hjulpet magen min veldig. sammen med masse vann.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...