Jump to content

noen spm om første kontroll


stch85

Recommended Posts

stch85

Hei, jeg ringte legesenteret i dag og spurte om når de ville at jeg skulle komme inn, de sa at jeg kunne vente til jeg var ca 10-12 uker. Jeg bare lurte på, er det vanlig å ta med barnefar da? får man høre hjertelyd f.eks?

Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Moden mamma til 3 :)

Jeg har hatt med barnefar ved samtlige kontroller hos jordmor. Er litt tidlig å høre hjertelyd, men ikke umulig! Men mange jordmødre og leger er forsiktige med å prøve å finne den, da man ofte kan bli nervøs når de ikke finner den...

Link to post
Share on other sites
stch85

oki, jeg skal ikke til jordmor da, jeg skal til legen min, de leter kanskje ikke etter hjertelyd uansett?

Link to post
Share on other sites
tyr82

Sist var jeg på forrige kontroll i uke 9, da tok legen en slags enkel GU for å kjenne at jeg hadde forstørret livmor, veide meg, snakket sammen, sendte søknad til sykehuset om ordinær ul og tok masse blodprøver. (og hadde med urinrøve, det skal alltid med!) Tviler å at legen hører etter hjertelyd så tidlig. De kan se hjertelyden på ul fra uke 6-ish(hjertet starter å banke ca 25 dager etter befruktning), men de kan ikke høre den utenpå før ca 12-16 (forskjellig praksis på når de sjekker).

 

Om barnefar skal være med eller ikke er helt opp til deg :) Om du vil ha han med og om han vil være med så er det bare å ta han med :) Tror min bare gidder å være med på ul så han kan se noe, hehe. Jeg skal være heldig om jeg klarer å lure han med (eller gråte meg til, kanskje) på sånn fødselsforberedende kurs til og med, haha.. Så om du har en som vil være med på alt og oppleve alt sammen med deg så sier jeg heldige deg :)

Link to post
Share on other sites

Annonse

stch85

hehe, han ville visst gjerne være med ja, vil ha med seg alt, så det er jeg glad for :) mye spennende som skjer etterhvert! men syns alt er så lenge til :P

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...