Gå til innhold

Må alle betale 36% skatt av foreldrepenger og sykepenger?


bambino

Anbefalte innlegg

Hei

Er gravid i uke 36 og sykemeld 100 %,har egentlig tabelltrekk på lønnen min men fikk vite at Nav har trukket 36 % i skatt av sykepenger,

er det vanlig? kommer de til å trekke 36 % i skatt av foreldrepenger også?

da blir det ikke mye penger igjen ...hmm

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

  • 2 uker senere...

Hei,

ser at denne tråden er litt gammel, men svarer likevel. Du skal trekke like mye skatt av foreldrepenger/sykepenger som av vanlig lønn. Dvs at dersom du har tabelltrekk på lønn, skal du ha det på foreldrepengene også. Jeg jobber i skatteetaten, og har aldri helt forstått hva slags rutiner NAV har for å velge tabell vs del 2 (36%), så dette må faktisk folk følge litt med på selv. Så lenge foreldrepengene/sykepengene er eneste/største inntekt, skal det trekkes fra tabell.

 

Si ifra om dette til NAV. Du får jo for mye trukket skatt tilbake neste år, men du trenger antagelig de pengene nå. Hvis du har blitt trukket 36% i mange måneder har du betalt for mye skatt, og du kan få beregnet et lavere prosentskattekort som du kan bruke resten av året. Da må du legge inn brutto lønn/foreldrepenger/sykepenger og skattetrekk hittil i år, pluss forventet total inntekt i år. Dette kan du gjøre på skatteetaten.no (krever minid) eller oppsøk skattekontoret.

 

Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...