Gå til innhold

vil bake gulrotbrød, kan jeg bruke natron istedet for gjær?


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Jeg vet ikke hva du mener med gulrotbrød, men dersom det er brød med raspet gulrot i deigen, så kan du ikke det. Natron brukes i "tette" kakedeiger, og vil ikke fungere som erstatning for gjær i vanlig gjærbakst. Hvis det står gjær i oppskriften, så lar det seg vanskelig gjøre å erstatte det med med et annet hevemiddel. Trolig vil bakepulver fungere bedre enn natron, men tror ikke du får et veldig godt resultat da heller.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Natron bruker man vel helst når man baker med surmelksprodukter, f.eks om du lager sjokoladekake med kefir i.

 

Du kan ikke bake brød med natron!

 

Om du prøver bake brød/rundstykker med bakepulver blir det jo scones og de har en helt annen konsistens enn brød og har veldig kort holdbarhet (bør spises samme dag, helst rykende ferske).

 

Skal du bake brød må du ha gjær.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...