Gå til innhold

Utvikling


Dagfrid

Anbefalte innlegg

Har ein gutt som ble 10 mnd på onsdag. Han er fortsatt på ålestadiet, det begynte han med 31.12 og siden den gang har det egentlig ikke skjedd noen verdens ting i utvikling. Han sitter ikke selv, og har aldri vært oppe i krabbestilling. Begynner å lure på om han har låsninger eller noe og har bestilt time til kiropraktor.Men hadde en heilt grei fødsel, og trodde egentlig at låsninger kom med vanskelige fødsler. Noen som har andre erfaringer? Men fant nå ut at vi ihvertfall ville ta en sjekk, de fleste snakker om at de ser utvikling fra uke til uke, men her skjer det som sakt ikke noen ting. Syns det er ganske ekkelt å se jamnaldrende og de som er yngre klare ting som vår sønn ikke er i nærheten av.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

faar han nok utfordringer da... eks maa han strekke seg etter leker, har han behov for aa laere seg aa sitte osv... prøv aa legge leker langt bort fra han, saa han maa begynne aa bruke kroppen, og snuseg rundt osv...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg jobber i barnehage og har hatt noen barn som ålet seg frem da de startet hos oss. I barnehagen er det mange spennende utfordringer og større barn å se opp til så alle har faktisk vært oppe på to ben innen tre-fire mnd (innom en kort krabbe-periode). Noen er sent ute i utviklingen. Men det er alltid lurt å få en utredning slik at dere kan utelukke at det ikke ligger noe annet å "sperrer" for utviklingen.

Også lurt å prøve å la være å hjelpe han med alt. Dette har vært problemet hos de fleste av foreldrene til "krype-barna" våre.

Lykke til :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest ________

Kjenner igjen følelsen når jevnaldrende og yngre fyker forbi i utviklingen og man sitter der og skulle ønske sin egen også kunne klare dette snart

 

Det er nesten litt sårt, man blir jo ikke skuffa over at sitt eget barn ikke klarer det enda, man blir vel heller misunnelige på de andre foreldrene som kan si at nå går han helt selv, bare ti mnd gammel!!

 

Akkurat som at de har så masse mer rett til å være stolte over alt det deres barn klarer, samtidig som de får høre hvor flinke barn de har osv... og at vi med helt gjennomsnittelige barn ikke kan annonsere at vårt barn tok sine første skritt 15 mnd gammel med samme stolthet, fordi det har jo deres barn klart siden de var ti mnd, bare for å enda en gang gni inn hvor tidlig/flinke deres barn er

 

Men vi har også lov til å være stolte!!!

 

Skal vedde på at din åler seg frem på rekordfart, ikke rart han ikke vil opp i krabbestilling når han nå har lært seg ett nytt trix som å åle seg :) han må jo vise det fram til alle han kjenner flere ganger for å forsikre seg om at de har sett hva han klarer :)

 

Så er det jo ikke slik at han aldri kommer til å gå selv heller, han følger jo sin egen utvikling i eget tempo, og hvorfor gå selv når han liker å bli holdt i hånda?

 

Og heldige mamman og pappaen som får gå å glede seg litt ekstra til å se barnet sitt ta sine første skritt :) kjedelig når de klarer alt når de er året, da er det jo ikke så mye igjen å glede seg til ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, skulle nesten ønske han skulle begynne i banehagen nå, for å ha noen å lære av. Men begynner ikke før til høsten. Han lærte å åle 31.12. Venter bare på neste trinn i utvikling, og føler at vi har venta kjempe lenge på noe nytt..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest ________

Her begynte han å halveis reise seg på lave ting som vårt lave stue bord (25 cm) høyt to mnd etter at han begynte å åle. Var mer opptatt av å komme seg oppå/åle seg oppå eller over enn å stresse med den krabbinga. Og fra krabbe stillingen var på plass ålte han masse før han heller vill krabbe avsted

 

Det kommer nok, før eller siden :) kanskje til påske? Så går han sikkert til 17 mai ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...