Jump to content
Tigerlise&Anton prøver igjen

Da flytter jeg inn her...

Recommended Posts

Tigerlise&Anton prøver igjen

Vi er et par på 35 og 37 år, gift i 8,5 år og har på de 8 årene som prøvere klart å få til et flott barn. Vi ønsker så inderlig et søsken til junior (han ble 2 år i november), men etter 2 spontanaborter i slutten av 1. trimester velger vi nå å legge "egenproduserte" barn på hylla. Har til sammen mistet 4 ganger, og synes vi har gjort nok nå.

 

Så da står vi altså her at vi ønsker adopsjon. Om barnet er vårt biologiske eller ikke, vi har masse kjærlighet å gi :)

 

Vi bor på gård, har masse plass og trygge omgivelser. Jeg har i tillegg fast jobb med en grei inntekt. Ingen i familiene våre har noe på rullebladet (er faktisk ikke en gang noen som er skilt...) Så vi håper jo at vi skal ha en god sjanse til å bli godkjent som adopsjonsforeldre.

 

Er det noen som kan fortelle litt mer om prosessen? Hvordan starter vi det hele? Regner med det tar noen år før vi evt. er så heldige å få det etterlengtede barnet, og vil derfor starte opp så snart som mulig.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Malaikali

Velkommen som adoptant :)

 

Selv om adopsjonsprosessen er lang og tidvis tung så er det en positiv prosess :)

 

Jeg vil anbefale dere å ta kontakt med de tre adopsjonsforeningene og få råd fra dem om hvilke land som kan være aktuelle for dere. De forskjellige landene har forskjellige krav til søkerne og det er derfor lurt å snakke med adopsjonsforeningene. Når dere har fått veiledning kan dere velge land. Så må dere melde dere inn i den adopsjonsforeningen som har det landet dere har valgt. Når dere får bekreftelsen fra adopsjonsforeningen må dere samle inn mye offisiell informasjon om dere selv og sende søknaden til kommunen. Da vi hadde samlet inn alle papirene ringte vi adopsjonsansvarlig i vår kommune for å dobbeltsjekke at vi hadde alle de papirene de trengte. Vi fikk da avtale første hjemmebesøk med én gang. :D

 

Så bør dere melde på et adopsjonsforberedende kurs så for som mulig. Det er stadig flere land som krever at man har gått på adopsjonsforberedende kurs. Samtidig er det rift om disse plassene og de som er tidlig i prosessen er høyest prioritert til å få plass på kursene. Vi opplevde adopsjonsforberedende kurs som noe veldig fint og positivt som brakte oss som framtidige foreldre nærmere sammen, men vi vet at det er mange som er svært kritiske til disse kursene.

 

Når kommunen har utarbeidet sosialrapporten hvor de anbefaler at dere skal godkjennes eller ikke får dere den til gjennomlesning og dere må undertegne på at opplysningene om dere stemmer. Så sendes søknaden om adopsjon til Bufetat som tar den endelige avgjørelsen om dere får adoptere eller ikke. Noen ganger etterspør Bufetat tileggsinformasjon om dere, i så fall er det ikke mer dramatisk enn at dere skaffer det de spør om.

 

Så kommer den første store feiringen. Dere er godkjent!!! :D Ikke lenger noe maybe det blir baby :D

 

Hva som skjer videre varierer veldig fra land til land. Noen land skal kun ha de offisielle papirene andre land ønsker en eller annen presentasjon av dere som personer. Til noen land kan papirene sendes med én gang til andre land ligger papirene på vent i Norge en periode før de sendes. I noen land kommer tildelingene etter en venteliste. I andre land er man mest opptatt av å finne riktige foreldre til et bestemt barn og tildelingene kommer ikke i rekkefølge i det hele tatt.

 

Uansett må man vente på den stooore telefonen fra adopsjonsforeningen som forteller at man har blitt foreldre. Så er det igjen store forskjeller mellom landene på om man får reise for å hente barnet sitt med én gang eller om man må vente på en reisebeskjed.

 

Så legger man ut på sitt livs reise :D

 

Hva som skjer på reisen er også forskjellig noen kan hente barnet med det samme de lander og så reise hjem igjen med det samme. Andre land har krav til at man skal være der en gitt periode fra noen uker til flere måneder. I noen land må man besøke barnet på barnhjemmet mange ganger før de må gjennom en rettssak eller flere før man kan ta med seg barnet hjem. Her er det mange og store forskjeller.

 

Så reiser man hjem igjen som en litt større familie <3

 

Dette med mye og kanskje litt rotete ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tigerlise&Anton prøver igjen

Tusen takk for masse nyttig info!!! Har begynt å sette meg inn i en del på Bufetat og Bufdir, tatt ut skjema, funnet fram attester osv, men selve prosessen får man jo ikke helt bilde av ut i fra "tørre fakta". Fint å høre fra de som faktuisk har stått oppi det.

 

Tror vi satser på å søke parallelt innen- og utenlands, så får vi se hvordan det sparker an. Spennende!

 

Hvordan ligger dere an i prosessen? Er det første barnet?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Malaikali

Vi vurderte også å søke parallet om norsk adopsjon, men slo det fra oss da vi opplevde det som for usikkert.

 

Nå venter vi på tildeling og den kan komme når som helst :)

Vi har ikke barn fra før.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...