Jump to content

Kurs i fødselshypnose


cygnus

Recommended Posts

cygnus

Jeg og kjæresten min har startet på kurs i fødsels hypnose, noe jeg har stor tro på som en smertelindring under en fødsel. Det går ut på å "programmere" hjernen til å få kroppen til å slappe av når man hører bestemte ord eller blir berørt på et bestemt sted. Vi velger selv de ordene vi vil bruke og på hvilken måte man skal berøre. På denne måten får partneren en rolle under fødselen fordi han skal viske ord til meg og berøre for å få kroppen til å slappe av og dermed lindre smertene.

Terapeuten vår har forklart at man under en slik selv hypnose får full kontroll over smertene og at fødselen blir en roligere, bedre og mer kontrollert opplevelse. Man er våken hele tiden og kommuniserer på vanlig måte med de rundt seg så man går ikke glipp av noe og vil være i stand til å følge instruksene jordmor gir en hele veien. Ikke noe hokus pokus!!!

 

Vi går fire ganger hvor vi trener på slik hypnose i en og en halv time hver gang. Vi skal også tenke nøye gjennom og forklare terapeuten akkurat hvordan vi vil at fødselen skal foregå slik at hun kan lese inn en cd til oss og snakker oss gjennom fødselen slik vi vil at den skal bli. Jeg (og gjerne kjæresten min også) skal høre på den minst en gang om dagen mens jeg øver på avslapning og pusting. Det blir en slags meditasjon med fokus på tankens kraft og hvordan tanken på en uproblematisk fødsel fører til akkurat det.

 

Er det noen som er interessert i å prøve det samme eller har noen erfaringer med dette? Er veldig interessert i å høre om det.

 

 

Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

cygnus

Det er bare å google Carpe Diem Consulting. De har også mange andre kurs som går på røykeslutt og vektnedgang osv. Terapeuten vår heter Victoria og vi møter henne i lokaler i Henrik Ibsens gate nær Drammensveien. Jeg synes det er super interessant, men jeg har aldri snakket med noen som har vært med på dette før så blir interessant å prøve.

Link to post
Share on other sites
  • 1 year later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...