Gå til innhold

Skal ikke ungene ha øyedr/salve når d har øye bet?


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

leser i bloggen til malin, under innlegget der hun skriver ungen har øyebet. På kommentarer er det så mange som skriver at legenrhar sluttet å behandle dette i påvente at det skal gå over av seg selv..? Og at de ikke må ha beh for dette for å gå i bhg..? Detter er MOTSATT av det jeg har hørt og lært...

SÅ hva er sant da?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Barn kan gå i barnehage med øyebetennelse ja. Jeg jobber i barnehage og er ganske sikker på dette. Men om barnet har det godt i barnehage når det plages med øyebetennelse er en annen sak.

Barnehageansatte renser ikke øyet.

 

Ang. legebehandling vet jeg ikke svaret. Men man kommer jo langt med å rense selv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Folkehelseinstituttet har kommet med nye retningslinjer på dette den senere tid. Enkel øyebetennelse skal behandles kun med saltvann. Det går som regel raskt over. Barna kan gå i barnehage selv om de har øyebetennelse. Det har vært en overforbruk av antibiotika mot dette de senere år...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei, det anbefales ikke antibiotika til øyekatarr med mindre øyet er rødt og hovent. Ren øyekatarr med puss behandles ved å forsiktig vaske bort puss med myk klut og rent vann, evt saltvann.

 

Det gir altfor mye antibiotika for alt mulig rart som kroppen fint kan greie opp med selv. For mye antibiotika gjør basillene immune.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I blant skal de det, men slett ikke alltid.

 

Mange øyekatarr er forårsaket av virus. Det har man ikke medisin mot, og det går over.

 

En del øyekatarr er forårsaket av bakterier. De kan man behandle med antibiotika, men ofte går de like greit over uten.

 

Anbefalingene fra Folkehelseinstituttet er at mild til moderat øyekatarr kan skylles med saltvann og barnet kan gå i barnehagen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, folkehelseinstituttets anbefallinger er å IKKE behandle med antibiotika. og barnet kan fint gå i barnehagen dersom allmenntilstanden er bra.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Veldig ofte er øyekatarr virus og da er antibiotikadråper helt unødvendig, ungen blir friskt på et par-tre dager av seg selv. Vask med våt klut og drypp med saltvann. Er det veldig mye puss eller ungen blir værre istedenfor bedre etter et par dager må man til lege, for da er det antagelig bakterier så man trenger dråper.

 

http://www.dagensmedisin.no/nyheter/klut-og-vann-til-oyekatarr/

 

http://www.fhi.no/eway/default.aspx?pid=233&trg=Area_5626&MainArea_5661=5619:0:15,4665:1:0:0:::0:0&MainLeft_5619=5626:73422::1:5625:1:::0:0&Area_5626=5544:73424::1:5628:1:::0:0

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det vi fikk til info hos fastlegen sist. Var at hvis det ikke var bedring etter 3-4 døgn med rensing med saltvann kunne man få resept på øyesalve. Dette pga resistensutvikling.

 

Evt hvis øyekataren var spesielt smertefull.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei, de får ikke behandling for det lenger. Det går over av seg selv, og de kan i barnehagen om ikke de er ille. Men vask hyppig bort puss med vann, husk å bytte klut mellm øynene. Og GOD håndhygiene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...