Jump to content
Lillesøster april 2012<3

Cerclage!! (bånd på livmorhalsen) Noen som har det? Eller har hatt det? Eller skal få det? HEJLP!

Recommended Posts

Lillesøster april 2012<3

Jeg skal på St. Olavs på Tirsdag og få mer info. Om Cerclage.. Gyn. Ville sende meg dit så jeg fikk riktig info og anbefalninger.. Er så usikker på om jeg burde ta eller ikke. Begge delene virker jo risikabelt :/ Noen som har erfaring med dette?

Jeg må sikkert bestemme meg der og da, da en Cerclage skal sette på mellom uke 13-14.. Og når jeg kommer dit for kontroll og samtale er jeg 13+6 eller 14 uker på vei! Har også hørt at man anbefaler dette skjeldnere, og det blir brukt mindre da man er usikker på dets virkning, eller om det er mye til hjelp/nytte.. Huff, vanskelig det her :s

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

jessica85

Hei,

Jeg er konisert selv og var i tvil om jeg måtte ha dette. Overlegen som følger meg opp mente det absolutt ikke var nødvendig dersom livmorhalsen ser lang og fin ut nå. Det er selvfølgelig alltid en risiko for prematur fødsel, MEN dette skjer meget sjeldent. Jeg har lest at infeksjoner er grunnen til premature fødsler i 40 % av tilfellene, og svak livmorhals 10 %.

Det er også en risiko med å sette på cerclage, både infeksjon og at man kan være uheldig under påsettingen (hull på fostersekken som jeg har lest om).

Jeg er LIVREDD for at min livmorhals skal svikte, men stoler på det overlegen mente... Jeg har fått beskjed om å ta det ekstra med ro, ingen spesiell fysisk aktivitet (tur med hunden går bra), ingen tunge løft, ingen samleie eller orgasme. Dette for å være på den sikre siden. I tillegg har jeg krevd å få innvendig UL ca hver fjerde uke for å måle livmorhalsen.

Men nå er det jo over tirsdag som jeg ser.. Fikk du bestemt deg?? Jeg er selv 14 uker til søndag.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Lillesøster april 2012<3

jepp.. Det ble operasjon. Spesialisten jeg var inne til nermest bestemte det :P De snakket litt om dette i lag disse spesialistene og så kom hun inn igjen og anbefalte meg stert å sette på. De mente jeg trengte dette, med tanke på min forhistorie så er de veldig sikre på at det er livmohalsvikt som ha gjort til abortene og prematur fødsel.. Vet jo at det var det som gjorde til at tulla ble født 3 mnd. prematurt. Da jeg hadde fåt to antibiotika kurer mot infeksjon/streptokokker i svangerskapet før jeg ble innlagt. Tok også en infeksjonsprøve før, og den viste ingen infeksjon.. Men da de sjekket var livmorhalsen pluttselig bare 2 mm. lang. Så de mener dette skal hjelpe. Jeg var og ble kjempenervøs. Men legen overbeviste emg om at dette tode jeg, at dette ville gå bra og at risikoen ikke var så stor. For da hadde de ikke anbefalt sa hun, vis de ikke var veldig sikre på at dette var grunne til prematur fødsel til meg, og at dette skulle hjelpe. For er det ikke livmporhalsvikt så er det jo ikke mye til hjelp.. Operasjonen gikk fint :) blødde litt etterpå, men dette var helt normalt i noen dager etter operasjonen. Fra selve operasjonsåret, eller små rifter i slimhinne som kunen ha kommet underveis fra operasjoenen. Skulle ikke være farlig så lenge blødninegne var og er avtagenede og ser ut til og skal stoppe. Noe det ser ut til å være på vei til å gjøre :) Men jeg må ta det med ro, ikke løfte noe! Og følle med at jeg er sikker på at det ikke blir mere blødning eller blødinger i løpet av 2 uker.. Ingen samleie før jeg er sikker på at det ikke har værdt noen blødinger i løpet av to uker! Men etterpå skulle dette også gå greit. Bare vi er forsiktige og tar det rolig, og forsiktig med orgasme/samentrekkninger.. Fått beskjed om ikke å gå lange turer og blir sykmeldt enda ens tund frammover så lenge.. Ikke noe bading før etter to uker, pga. infeksjonsfare. Men dusje som og lever ellers som normalt :)

 

Så da får jeg vel bare stole på legene og håpe dette hjelper.. Skal sies at jeg egentlig var svært skeptisk selv til denne operasjonen før det ble noe av! Så redd for risikofaktorene med å sette på, og den virkning osv.. Men nå er den på, så da er det bare å kryssse fingrene. Var ikke noe vondt etter operasjonen ;) Bare svidde noe *** ¨å pisse de 3-4 første gangene, men så ble det også greit =) Litt ubehagelig å sitte i begynnelsen, og noen ganger kjenner jeg litt smerte nedentil, eller blir klar når jeg går.. men slik hadde jeg det før operasjonen også! Pga. bekken og hormoner og andre uforklarlige ting som jeg har værdt bekymret for..

Share this post


Link to post
Share on other sites
alenemamma84

Lillesøster april 2012. Hvis du ser denne meldingen så har jeg veldig lyst til å høre din historie videre. Gikk det bra med dere?

 

Mvh christin

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...