Gå til innhold

utvidet nyrebekken......noen som vet/har erfaring?


anna_lou

Anbefalte innlegg

Er 33+1. Har idag fått vite at babyens venstre nyrebekken fortsatt er utvidet og utover normalen. (fikk vite dette første gang ved den ordinære ultralyden) Skal på ny sjekk om 3 uker. Har hele veien fått vite at dette ikke er noe vi trenger å bekymre oss over og at det i de fleste tilfeller går seg til av seg selv. Men nå begynner jeg jo å tenke at det ikke kommer til å normalisere seg. har fått relativt sparsommelig info om dette. Og det eneste jeg vet er at de er redd for at babyen kan få nyrebekkenbetennelse.

 

Hva vil de gjøre etter fødsel? Er det antibiotikakur de setter han på? Stemmer det kuren skal vare hele det første året? Er det andre ting som kan skje?

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Utvidede nyrebekken blir generelt overdiagnostisert i fosterlivet. Mange viser seg reellt sett ikke å ha dette når de kommer ut, men kan være vanskelig å vurdere i starten; lettere å se når baby nærmer seg halvåret. Hos de fleste som faktisk har det retter det seg av seg selv efterhvert. Noen få har økt risiko for nyrebekkenbetennelser, derfor gjøres det rutinemessige kontroller av utviklingen, men det behandles ikke med mindre det oppstår sykdom :)

 

Alt i alt; ikke verd å tenke for mye på, se det an, dere er i gode hender...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...