Gå til innhold

Adoptere fosterbarnet?


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg er ny her. Vi har et fosterbarn på fire år som har bodd hos oss siden han var noen uker gammel. Saken har vært igjennom hele rettssystemet og det er bestemt at han skal vokse opp hos oss. Barnevernet vil nå veldig gjerne at vi skal adoptere, men selv er vi litt usikre... Først ville vi veldig gjerne for vi elsker jo den lille gutten som han var vår egen, men det er andre ting å tenke på også. F.eks så er de biologiske foreldrene veldig imot adopsjon (naturlig nok), og akkurat nå er vi faktisk ikke sikre på om vi orker enda en runde i retten. Vi må jo dit hvis foreldrene ikke goddtar adopsjonen...

 

En annen ting er at det vil ta mange måneder før saken kommer opp og vi må da vente på at saken er ferdig før vi kan ta i mot et fosterbarn til, noe vi sterkt ønsker å gjøre nå.

 

Det vi ønsker er å vente et år eller to med å adoptere slik at vi får litt ro fra rettsprosesser og mas og hvem vet, kanskje foreldrene blir med på laget etterhvert og vi kan få til en god og rolig "Åpen adopsjon" hvor de får en del samvær. Samarbeidet med dem er forresten bra nå og de ønsker at gutten skal vokse opp her, men ikke at han skal adopteres. Vi er veldig opptatt av at samarbeidet fortsatt skal være bra.

 

Innspill? Er vi "fæle" hvis vi ikke ønsker å adoptere nå? Vi føler at barnevernet "presser" oss litt...

 

Håper på svar!

 

Hilsen en fostermor oppe i nord :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Da synes jeg du/dere skal snakke med BV og si det dere tenker på. De må respektere deres ønsker også.

Vi har to fosterbarn som vi ønsker å adoptere, men de er veldig små og skal være hos oss til de blir store. Vi er inne i rettsakene nå.

Jeg vet jo ikke hvordan det fungerer på litt eldre barn, men det er jo dere som må bestemme om dere ønsker dette eller ikke (de kommer ikke til å flytte barnet uansett)

Vi kommer til å ha kontakt med foreldrene etter adopsjon, og vi har faktisk et ganske greit forhold til foreldrene nå selvom vi er midt i rettsaken.

 

Lykke til med valget.

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk for svar!

 

Kan du si litt om hvordan rettssaken rundt adopsjon fungerer og føles?

Vi grubler veldig nå. Skal ha et møte med barnevernet neste uke og må ha funnet ut av dette til da...

 

:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...