Gå til innhold

2-åring som bruker laaaaaang tid på å sovne på kvelden....


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Lillegutt på snart to og et halvt år vil ikke sove på kvelden. Er veldig våken. Vi måtte bytte fra sprinkelseng til vanlig seng for 10 uker siden, da han begynte å hoppe over kanten. Og nå bruker vi mellom 1 og 2 timer hver kveld på å få han til å sovne. Han sovner ofte ikke før kl 21. Vi sitter inne hos han eller i gangen utenfor uten å gi han noe oppmerksomhet. Vi har også prøvd å gå ut og følge han i seng hver gang han kommer ut, men det syns han bare er morsomt.

 

Han sover 45 minutter på dagen og står opp ca 07 hver dag.

 

Noen som har noen gode tips???

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Har tenkt på det med å slutte med soving på dagen, så vi må kanskje bare gjennomføre det.... Men han er så trøtt på dagen og virker som han trenger en hvil. I barnehagen sover alle på avdelingen hans, så jeg har også tenkt på at det er litt stress for de ansatte at en av ungene skal være oppe + at det kanskje blir litt kjedelig for sønnen min når det bare er han...

 

Men må vel kanskje bare prøve det. Han har alltid hatt et godt sovehjerte og sovnet av seg selv og hele natten fra han var 6 uker, fram til nå. Så dette er vi ikke vant til.... :)

HI

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Høres ut som med sønnen vår det - ble en gangske lang affere å legge når vi bytta seng. I begynnelsen prøvde vi å legge han tilbake, men det ble en kjempemorsom lek uansett hvor lite/ingen oppmerksomhet han fikk. Så en stund lå vi oppi senga hans sammen med han (jepp, er litt dumt, men var en periode jeg var så trøtt rundt samme tiden, så da sovnet vi begge to ;p ), så har vi sittet ved senga hans til han har sovnet og nå sier vi natta og går. Det er en del tull og styr enda, men det går bedre og bedre og han klarer å sovne alene (etter litt "mamma ditt og datt")

 

Vi lurte på å kutte dagluren vi også, men de sa han tydelig trengte den i bhg, og ser nå at det var helt klart bare det nye at han kunne hoppe ut av sengen selv som ødela hele leggerutinen vår.

 

Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Selvfølgelig er han trøtt på dagen når han er vant til å sove da. Slik vil det være de første dagen, men går fort over.

Slutt med dagduppen en helg, da har dere de to første og verste dagene. Ta han med ut på noe ekstra moro så sovetiden bare glir forbi i stillhet. da er mye gjort før mandagen og barnehagen igjen kommer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

hmmm, får kanskje bare hoppe i det og prøve å kutte ut dagluren nå i helga.. kan bli et par lange dager.... :-))

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Høres ut som dagduppen må kuttes :)

Vi hadde det slik med vår datter, og det endte med at vi faktisk bare måtte kutte dagduppen :) Ganske tungt et par dager, der hun var stuuuuuptrøtt, men det gikk fort over når det ble en "ny" rutine å være våken hele dagen :)

 

Lykke til :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...