Gå til innhold

Hva gjør dere med små barn etter at barnehagedagen er over?


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Jeg tenker at vi kanskje burde vært flinkere til å være ute og leke med minsten, men det har ikke blitt noe av. Barnet hentes i bgh kl. 16, så er det hjem og spise middag, så diller vi bare rundt, leker litt inne og ser på barnetv før det er kveldsmat, bad og natta.

 

Heldigvis er barnehagen flinke til å være ute, men allikevel synes jeg kanskje vi er litt late som bare er inne.... Hvordan gjør dere andre det?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg henter som regel rundt kl 15, og da går vi tur med bikkja når vi kommer hjem. Går inn for å lage middag, og hvis været ikke er for ille leker vi ute frem til kveldsmaten.

 

Hvis det er skikkelig dårlig vær eller jeg er litt slapp (lat?), så leker vi bare inne. Hun leker litt alene innimellom, ellers forsøker vi å leke litt sammen. Både tegne, perle, bygge med klosser, lage mat på lekekjøkkenet eller lese bok. Foreløpig er hun ikke spesielt interessert i tven, så det blir ikke så mye avslapning;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Blir samme her som hos dere. Er hjemme ca. kl.15:30. Da er det middagslaging, middag som skal spises, litt lek, kanskje en dusj, kveldsmat og så er det natta. Rekker ikke så mye.

 

Men vi tar det igjen i helgene og på fridager. Da er vi masse ute og koser oss:-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når man henter 16 og skal rekke hjem, lage middag, spise og kanskje kose og slappe av litt så er det jo forståelig at dere ikke rekker å være ute på ettermiddagen. Vi henter som regel 15 og noen ganger er vi litt ute på ettermiddagen (mest når det er fint vær og vi kan grille/spise ute). De er så mye ute i barnehagen at hun har som regel mest behov for å være inne og leke eller gjøre rolige ting nr hun kommer hjem. Hun er ofte med og lager middag og ellers så leker vi litt, prater, synger, leser et par bøker eller pusler puslespill.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det kommer veldig ann på humør og vær, mest vær.

Som regel er vi hjemme rundt 16.00.

Middag og tv titting er det vanligste her siden barna er ganske så slitne etter barnehagen.

Ellers spiller vi kanskje spill eller tegner, mye inne.

Men om våren/sommeren og været er flott er vi mye ute.

I helgene er vi ute hele tiden, mange timer både lørdag og søndag.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

etter å ha hentet poden i BHG så lager vi middag, spiser, snakker litt om dagen, så leser vi som regel bok en god stund ;) Så er det som regel tid for å tenke på å gjøre istand for kvelden. Men vi er ofte på besøk hos mine foreldre, svigers eller noe annet etter BHG. Vi har ikke hage nå, og han er ikke glad i gå tur, så da blir det litt mye innesitting på ettermiddager hvis vi ikke finner på noe.

 

Men han elsker å sitte i sofaen sammen med oss og "lese" bøker mens vi hører på musikk ;) Er kjemegodt å sitte å lese litt sammen alle 3, og det er viktig for oss at han får gode bokvaner :D

 

Han er forøvrig 3 år.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Kommer hjem ca 16.30, lager middag og spiser, peier å være ferdig med det til 17.30. Så leker vi litt, slapper av og koser oss gjennom barnetv sammen med søsknene. Så er det kveldsmat, nattstell og natt klokka 19.

 

Tror han er altfor trøtt til å være ute å leke enda mer! De er ute hele dagen hvis de kan i bhg, så når vi kommer hjem slapper vi helt av og bare koser! Er det varmt og fint ute er vi jo ute, men ikke nå på høsten.

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi rekker ikke noe tid ut. Såvidt vi rekker kvelds.

Hun blir hentet 16.25-35. Er hjemme ca kl 17. Så er det middag, som gjerne ikke er ferdig før 17.30 - 45. Som regel skal hun ha kvelds også. Har ikke helt funnet ut dette med maten. Lager alltid middag med det samme vi kommer hjem, men vurderer å vente litt. La henne spise kvelds "først", middag etterpå. Synes det er tidlig å spise siste måltid kl. 17.30 når hun legger seg kl. 19.30. Uansett hvor mye hun spiser til middag, skal hun alltid ha kvelds. Kanskje vi bare skal begynne å kalle middag for kvelds. At hun får skive først og middag etterpå.

 

Men vi rekker uansett ikke gå ut. Hun er sliten etter barnehagen, så hun slapper av i sofaen og ser litt tv, eller leker litt. Etter middag så er det stell, kvelds og seng. Men de er ute store deler av dagen i barnehagen, så hun får masse luft. Som regel er vi mye ute i helgene. Men av og til koser vi oss bare inne. Godt det også. Har sluttet å ha dårlig samvittighet for at vi er inne av og til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...