Gå til innhold

Skal lage tapas til 15 mennesker. Forslag til meny?


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Det er jo bare å velge og vrake i godsaker..!!

 

Hva med asparges surret i serranoskinke? Eller mozzarellaost i parmaskinke? Fylte champignoner? Hvitløksmarinerte scampi?

 

Og allioli! Selvsagt allioli!!!!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg prøver alltid å lage noen retter ferdig dagen før. Kjøttboller, aioli, pesto, grillet paprika f.eks blir bare bedre om det lages ferdig dagen før.

Jeg lager alltid en stor grønn salat ved siden av, gjerne av flere typer salat, med nøtter, urter og vinaigrette. Godt brød, oliven og en god ost på bordet sparer og tid.

Svinefilet som du marinerer eller fyller med urter, surrer i bacon før du steker og avkjøler litt. Skjær i pene skiver og legg pent opp = mange delikate og gode biter uten så mye jobb.

Tortilla, spansk potetomelett, hører med synes jeg.

Scampi er godt og går raskt.

Hummus er godt.

Artisjokkhjerter

Ovnsbakte potetbåter

Dadler m bacon rundt

Små kylling spyd... Mmmm nå ble jeg SULTEN!

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk begge to! Mye godt! Lurt med salat og brød.

 

Kanskje jeg kunne kombinert ostefat og tapas? Da hadde jeg jo spart litt tid.

 

 

Hi

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Små krydderkjøttboller med en tomatsaus. Kan gjøres ferdig dagen før og varmes.

Saltkokte poteter (Mye salt i vannet!) Serveres med skallet på - helst små nypoteter,

Kyllingklubber ordner seg sjøl i ovnen.

Aioli.

Noen oster, fikensyltetøy og to typer kjeks.

Dadler med 1/2 baconskive surret rundt og stekt i stekepanna. Må lages like før serveringen starter.

En enkel salat.

En skål med oliven. Gjerne kryddermarinerte oliven. Nam!

En skål med fetaost eller kryddermarinert jarlsberg.

Ovnsbakte grønnsaker - gulrotstaver, sellerirot, blomkål, løk, cherrytomater, ta det du liker. Legg i pose, slå over olje og krydder (salt, pepper, timian...) og bland godt, stek i ildfast form sammen med kyllingklubbene, ca 20 min på 200 grader.

Foccacia eller spansk tomatbrød.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Pynt bordene og finn fram alt som trengs dagen før, så kan du bruke mer tid på maten den dagen den skal serveres. Du trenger ikke å ha så mange retter, men du må ha nok av alt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vanskelig å pynte dagen før da ungene skal være her fram til kl.16.00 den dagen vi skal ha festen. Og de roter... Minste er bare 2 år.

 

 

Hi

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...