Gå til innhold

NÅr får de inkalling til første tannlegetime


WildPrincess

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

5 eller 6 år og det eneste de gjør er å se på tennene, og telle hvor mange som de har fått.

Ingen bilder før 7 år..

 

Iallefall ikke her hos oss...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har fått inkalling til mi frøken som akuratt har fyllt 3 år... I utgangspunktet så syntes jeg det hørtes fryktelig tidlig ut og tviler sterkt på at den tanlegen i det hele tatt får sett i munnen hennes... men da om det ikke er før de begynner på skolen andre steder så kan det jo ikke være så farlig om de ikke slipper til i munnen hennes heller.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eldste jenta vår ble innkalt første gang da hun var 3 år. Det er vel for at tannlegen skal få et inntrykk av hvordan barnets tannhelse er allerede i tidlig alder, og skulle det være noe spesielt, vil man bli fulgt opp videre. Ellers går timen veldig fort, og tannlegen kikker i munnen, teller tenner og ser om de ser fine ut, og spør mor/far om hvordan det går ift tannpuss og kosthold. Det var iaf sånn vi opplevde det. Tannlegen sa at tennene til datteren vår så sterke og fine ut, og at vi derfor ikke trengte noen ny time før 1,5 år etterpå. Da hun var 4,5 år kom hun altså tilbake. Dennne kontrollen var ganske lik den forrige, bare at tannlegen denne gangen henvendte seg enda mer til datteren vår ift om hun var flink til å pusse tennene (og la mamma/pappa pusse tennene hennes også) og om hun pleide å spise godteri bare på lørdager og sånt... Vi fikk også beskjed at det i denne alderen kunne være greit å begynne litt med tanntråd. Fikk ikke vite noe om når vi skulle bli kalt inn til ny time, men datteren vår går i 1.klasse nå, og fra skolealder av er det vel vanlig at man skal til tannlegen 1 gang i året.

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Er det ikkje tannpleier dei får innkallelse til når dei er 3? Trudde tannlege først var når dei vart større. Men, eg veit ikkje, for småen på snart 3 har ikkje vore til noken av delane endå.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Stemmer at det er tannpleier ja. Men de fleste sier vel bare tannlege siden det er på tannlegekontoret de skal. :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Snuppa mi var til tannlegen første gang når ho var ca 3,5 år. Det var bare å se litt på tennene og å telle de :) Synes det er bra de begynner tidlig med det, tannhelse er viktig! ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...