Gå til innhold

God oppskrift på sjokoladesmørkrem?


Anbefalte innlegg

Jeg har denne, men den blir ikke vellykket! Deler seg og nytter ikke å smøre på en kake.....

 

 

100 g

 

margarin

 

300 g

 

siktet melis

 

1 1/2 ss

 

kakao

 

 

1 1/2 ts

 

vaniljesukker

 

 

3 ss

 

kaffe

 

 

Fremgangsmåte:

 

 

1. Smøret må være temperert før man begynner for å få et godt resultat.

 

 

2. Smøret piskes sammen med det tørre til en smidig masse, før kaffe tilsettes.

 

Fortsetter under...

Jeg bruker denne oppskriften til langpanne kake;

 

16ss sterk kaffe

16ss smør (smeltes ikke, bare temperert/mykt)

14dl melis

6ts vaniljesukker

2ss kakao

 

Heller alt i kenwood`n på en gang, og kjører den til det er blitt blandet godt. Sper på med enten kaffe eller melis for ønsket konsistens.

 

NAM!

Jeg får heller ikke dreisen på tradisjonelle smørkremer, så nå har jeg konvertert til eggedosissmørkrem:

http://www.villaperlesukker.no/?p=1855&post_type=recipe

 

Og hvis det skal være litt ekstra, så kan jeg anbefale dumlekrem (nb! sykt farlig godt! du er herved advart):

http://www.villaperlesukker.no/?p=1187

Husk å avkjøle!

Det kan jo være fordi du lager margarinkrem i stedet for smørkrem. Margarin blir aldri bra i bakverk. Ekte smør må det være! Margarin er industrielt fremstilt og ikke bra for noen av oss. Det blir dessuten aldri helt hardt i kjøleskapet og blir sikkert vanskeligere å smøre på av den grunn. :)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...