Gå til innhold

Hvorfor hever ikke surmelkskaken min i ovenen? :(


Anbefalte innlegg

Har hatt den samme oppskriften i flere år.

 

Selve kaken består av;

Mel,

Sukker,

Natron,

Kanel,

Smeltet smør og

Surmelk

 

Har alltid bare hatt det tørre rett i bollen, og rørt inn smeltet smør og surmelk.

Har funket i alle år,

MEN de siste gangene jeg har laget denne kaken har den ikke hevet skikkelig. Den er paddeflat, og litt "rå" inni.

 

Burde jeg rørt ut natronen i litt kulturmelk først? Evnt kjølt ned smøret før jeg rører det inn?

Kan det være at det varme smøre dreper natronen?

Siste mulighet kan være ovnen min. Den begynner å nærme seg 10 år.

 

Jeg forstår jo selv at jeg gjør noe galt, men det er så rart at jeg har laget denne kaken i ca 15 år, og først nå feiler jeg hver gang??

Fortsetter under...

Har du sjekket holdbarhetsdatoen på Natronen? Jeg opplevde det samme en dag med en sjokoladekake. Pleide alltid å heve seg, men ikke den gangen. Skjønte ikke noe fram til jeg tilfeldigvis sjekket Natronen, den var gått ut på dato bare et par uker tidligere! Kjøpte ny Natron, og vips var problemet løst :-)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...