Anonym bruker Skrevet 2. august 2011 #1 Del Skrevet 2. august 2011 Har hatt den samme oppskriften i flere år. Selve kaken består av; Mel, Sukker, Natron, Kanel, Smeltet smør og Surmelk Har alltid bare hatt det tørre rett i bollen, og rørt inn smeltet smør og surmelk. Har funket i alle år, MEN de siste gangene jeg har laget denne kaken har den ikke hevet skikkelig. Den er paddeflat, og litt "rå" inni. Burde jeg rørt ut natronen i litt kulturmelk først? Evnt kjølt ned smøret før jeg rører det inn? Kan det være at det varme smøre dreper natronen? Siste mulighet kan være ovnen min. Den begynner å nærme seg 10 år. Jeg forstår jo selv at jeg gjør noe galt, men det er så rart at jeg har laget denne kaken i ca 15 år, og først nå feiler jeg hver gang?? Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/143445961-hvorfor-hever-ikke-surmelkskaken-min-i-ovenen/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Alva♂️♂️♂️♀️ Skrevet 2. august 2011 #2 Del Skrevet 2. august 2011 Har du sjekket holdbarhetsdatoen på Natronen? Jeg opplevde det samme en dag med en sjokoladekake. Pleide alltid å heve seg, men ikke den gangen. Skjønte ikke noe fram til jeg tilfeldigvis sjekket Natronen, den var gått ut på dato bare et par uker tidligere! Kjøpte ny Natron, og vips var problemet løst :-) Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/143445961-hvorfor-hever-ikke-surmelkskaken-min-i-ovenen/#findComment-143445977 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 2. august 2011 #3 Del Skrevet 2. august 2011 Jeg rører natron ut i kulturmelk. Jeg bruker myk melange. Og så har jeg egg og bakepulver Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/143445961-hvorfor-hever-ikke-surmelkskaken-min-i-ovenen/#findComment-143445980 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 2. august 2011 #4 Del Skrevet 2. august 2011 *løper å sjekker* HI Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/143445961-hvorfor-hever-ikke-surmelkskaken-min-i-ovenen/#findComment-143445986 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 2. august 2011 #5 Del Skrevet 2. august 2011 Holdbar tom 2013 et el annet. Men godt tenkt Tipper jeg dreper natronen? Smelter en kopp med smør i microen. Burde nok kjølt det av litt før bruk. Er bare så rart at det har funket i flere år... HI Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/143445961-hvorfor-hever-ikke-surmelkskaken-min-i-ovenen/#findComment-143446005 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå