Gå til innhold

Hva er "normal" brylupsmat?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

De fleste bryllupene jeg har vært i har hatt en tre-retters middag med litt ekstra god mat. Samt vin som passer til. Uten at jeg husker noen hele menyer så vet jeg at jeg har spist:

 

Forrett:

varmrøkt laks med no' greier til

skalldyrssalat med urtebrød og en nydelig dressing

røkt kveite med sopp og et skum som jeg ikke husker hva var.

Gazpacho

 

Hovedrett:

Filet av hjort med tilbehør

Marinert lam

Stek av elg og reinsdyr

helstekt indrefilet av okse

 

Dessert:

Is og bær

Sjokolademousse

Krokanfromasj

 

 

Det jeg forventer å bli servert i et bryllup i tradisjonelle former er god mat, nok mat og godt drikke. Maten og drikken er også med på å symbolisere at det er fest. Man ber ikke til gjestebud og serverer Toro tomatsuppe og champagnebrus, liksom.

 

Maten bør også stå i stil til det innbydelsen, lokalet og kleskoden signaliserer. Er det invitert til "galla" på en herregård, så forventer jeg finere mat og vin enn om det er invitert til "mørk dress" på samfunnshuset.

 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...