Gå til innhold

Sushi


Fire blir fem <3<3<3<3<3

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Annonse

Kos deg med sushi - med noen få begrensninger. Klippet fra Matportalen:

 

Fisk og sjømat

Fisk er en god kilde til mange næringsstoffer, og folk flest anbefales å spise mer fisk. Spis fisk til middag 2-3 ganger i uken, og fisk som pålegg flere ganger i uken. Spis ulike typer fisk. Halvparten av fisken bør være fet fisk.

 

Dette bør du unngå:

Rakfisk (bakterier).

Hvalkjøtt og selkjøtt (fremmedstoffer).

Blåkveite over tre kilo (fremmedstoffer).

Ferskvannsfisk av typen: All gjedde, abbor over 25 cm, ørret over en kilo, røye over en kilo (fremmedstoffer).

Eksotisk fisk som: Hai, sverdfisk, skater og fersk tunfisk. Tunfisk på boks er helt trygt (fremmedstoffer).

Fiskelever og produkter med fiskelever, som for eksempel Svolværpostei og Lofotpostei (fremmedstoffer).

Brunmat i krabbe og hummer, fordøyelseskjertelen i kamskjell og nyren i o-skjell (fremmedstoffer).

Unngå fisk og skalldyr fra visse havner, fjorder og innsjøer

 

Ferskvannsfisk og kvikksølvforurensing

 

Barn, gravide og ammende bør ikke spise brun krabbemat

 

Ikke spis fiskelever fra selvfangst

 

Vær spesielt oppmerksom på:

Gravet eller røkt fisk bør spises godt innenfor holdbarhetsdato (bakterier).

Gravide kan spise sushi laget av rå, fersk marin fisk, men bør unngå produktene på listen over. Dersom du skal lage sushi eller påleggsild selv, se Riktig behandling av fisk til sushi fra Mattilsynet(bakterier).

Lenke til kommentar
https://forum.klikk.no/foreldre/topic/143359306-sushi/#findComment-143361325
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...