Gå til innhold

Hvordan forklare en fireåring hva død betyr?


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

"Vi kan ikke besøke .... mer fordi han er død og ikke fins inni kroppen sin lenger"

"Hvor er han da"

"Det er det ingen som vet"

"Ok, men vi kan besøke han i morgen i stdet da?"

"Nei, han kommer nok aldri hjem igjen"

"Ok, men da får han heller besøke oss da"

"Nei, du skjønner, han måtte dra fra kroppen sin fordi den var for gammel til å bo i. Det er sånn som skjer, og når han drar vet vi ikke hvor han drar. Vi vet bare at han ikke kommer tilbake. Han er kanskje opp med stjernene"

"jaja, men han kommer sikkert neste lørdag da i alle fall"

 

osv osv

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Man sier det som det er: Når man dør stopper hjertet og man slutter å puste. Da finnes man ikke mer. Mange gråter når noen dør. Det er fordi man ikke kommer til å treffe denne personen mer.. Men man kan tenke på denne personen, snakke om han og besøke graven til vedkommende, da blir det mindre trist etterhvert. Kroppen graves ned eller brennes. Noen tror at man kommer til himmelen, andre tror at alt blir svart. Hva som skjer er det ingen som vet. Hva tror du skjer når noen dør?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Enig med 0115 her. Man må være konkret. Det vi har sagt er at når nnoen dør så slutter man puste og hjertet slår ikke mer. Da blir man aldri levende mer - man er død for alltid. Så blir man lagt i en kiste og gravd ned i jorda på kirkegården. Der ligger kroppen og blir til jord - nesten som i en kompost. Det med kompost er det forøvrig 4-åringen selv som har kommet fram til. ;)

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når man er død kan man ikke være sammen med den som er død lenger. Når man er død puster man ikke, man kan ikke spise, prate, leke eller gå på besøk. Når man er død har man det heller ikke vondt, man kjenner ingenting lenger. Vi som er igjen kan være lei oss og savne den som er død, men den som er død har det ikke vondt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...