Gå til innhold

melkekjertler??


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Hei!

I går kveld merket jeg noen harde klumper i begge brystene og ble ganske bekymret med en gang. Men kan det hende det bare er melkekjertlene som har vokst? kan ikke huske at de kom så tidlig som i uke 6 med forrige mann. Håper på svar da jeg er litt bekymret.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Først ved påbegynt svangerskap begynner selve melkekjertlene å utvikle seg, på grunn av hormoner fra eggstokkenes gule legeme (se graviditet) og fra morkaken. Noen kvinner merker dette meget tidlig som en økt fasthet eller «tyngdefølelse» i brystene. Samtidig øker pigmenteringen rundt brystvorten, og det kan ofte komme arrlignende striper (striae) i huden. Hele brystet vokser, ikke sjelden med synlige blodårer på overflaten, og med følbare, forstørrede melkekjertler. (Store norske leksikon)

 

Har lest litt rundt nå, ser ut for at det er flere som har/har hatt dette under graviditeten, etter amming ol.. men om du er bekymret skader det jo ikke å sjekke opp i det. Snakk med legen din og avtal ultralyd (evt. røntgen, mammografi) Men det er nok som du sier, sikkert melkekjertlene som vokser!? :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...