Gå til innhold

Mishandling med døden til følge....


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Det bor ufattelig mye mørkt i menneskesinnet dessverre... Jeg har studert psykologi, og vi ha rlest mye i sosialpsykologien om hvorfor mennesker i gruppeprosesser kan få seg til å utøve grusomheter mot andre, hvordan ampatien kan forsvinne og hvordan man kan bøye seg for en autoritær lederskikkelse (Hollocaust var vel verste caset vi leste om). Og svarene og årsakene er satt sammen av mange ting- som scapegoating (inngruppe/utgruppe, finen seg en syndebukk), trangen til å bli ledet, og den gradvise desensitation mot det å gjøre andre vondt, på bakgrunn av at man skaper et mentalt fiendebilde av dem..

 

Digresjon: Jeg så en gang på et program a'la "der ingen skulle tru at nokon kunne bu" om en enslig, gammel mann som bodde alene i naturen langt utenfor allfarvei. Han ble spurt om han ikke følte seg ensom, mend et gjorde han ikke- han hadde jo dessuten Gud med seg bestandig. -Enn djevelen da, tror du på ham? sa programlederen. -Djevelen nei.. Det er mennesket det, sa han. Jeg tror det er mye sannhet i det utsagnet.

 

Grusomt er det ihvertfall...Stakkars mann

Lenke til kommentar
Del på andre sider

De som gjorde opprør mot Nazi-Tyskland var virkelige helter, men her drepte de jo en mann bare for å få beholde plassen sin i huset. I omgivelsene rundt huset og ellers i Stavanger, mente ikke folk at Jonny fortjente straff.

Det kan være noe i at de var så tilbakestående at de ikke skjønte at han kunne dø.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mente ikke de som gjorde opprør mot nazi-Tyskland da (for de sloss jo mot en fiende som angrep og truet dem), men hva som kunne få så mange helt vanlige, unge tyske gutter til å utføre de verste handlinger mot helt vanlige mennesker i konsentrasjonsleire, som de personlig ikke hadde noe i mot.. Slik det er i krig, hvordan man kommer til det punktet at man kan mishandle andre med sine egne hender!! Hvis disse folka hadde en krangel med Johnny og ble rasende, så har man jo i det minste et "motiv", et sinne- selv om det er like grusomt og forferdelig likevel!! Mens i en krigssituasjon er det ofte helt uskyldige, fremmede man mishandler. Men det blir litt de samme prosessene som skjer i tankene, dog i micro- og makroperspektiv. Ufattelig at noen kan få seg til slikt, uansett..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Konsentrasjonsleire finnes i dag også, i Nord-Korea og kanskje andre steder. Og der plager fangevoktere dem som har feilet i forhold til regimet.

 

Fangevokterne i Nazi-Tyskland plagde fangene fordi de hatet svake mennesker, fordi de ville adlyde ordre, fordi de måtte adlyde ordre (?), eller fordi de likte å plage andre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men hvis det virkelig var det burde jo noen ha kommet innom og sett om dem?

Enten slektninger eller kommunale helsearbeidere.

 

Det er vel ingen som kan bo i en bolig for psykisk utviklingshemmede uten noe tilsyn overhodet?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei, de bodde ikke i bolig for psykisk utviklingshemmede. De var "for godt fungerende" til det. De bodde for seg selv, men valgte å bo sammen 3 stk (et par som fikk baby sammen rett etter dette skjedde og en kamerat). De andre involverte var innom/"flyttet inn" for en kort periode. De hadde ingen tilsyn i huset.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er man over 18 år kan man nekte å ta imot hjelp i hjemmet, så hvis de ikke ønsket miljøarbeidernes tjenester kunne de fint nekte det. Det hadde de kanskje gjort i mange år. For å tvinge noen i bolig eller tvinge på dem hjelp må de være umyndiggjorte...noe som er utrolig sjelden at lettere psykisk utviklingshemmede blir. Så konklusjonen er at uansett om de hadde hatt behov for miljøarbeidertjenesten eller ikke så kan de fint dure i vei på sin egen måte uten noen veiledning eller hjelp på veien.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...