Gå til innhold

Tips til barnebursdag?


Fødeklar_ja!

Anbefalte innlegg

Sønnen min blir 6 år 11 juni, og æ vil jo gjerne ordne en barnebursdag han kan huske med gode tanka :) Men æ e hååååååpløs når det gjeld fantasi!

Hadde i teorien tenkt å bare ha bursdagen på lekeland, men pga litt dårlig økonomi så må den heller bli hjemme.

 

Har tenkt å bake fotballkake og muffins til bursdagen, men det e også alt æ har greid å komme fram til sjøl, hehe... Kan jo si med en gang at vi bor i andre etasje, og har ikke nåkka hage å være ute i, så må være innebursdag.

 

E det noen som har tips til aktiviteta og sånt som æ kan få ungan til å gjøre?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Må være inne?

Hvorfor?

Ingen park i nærheten?

Piknikk?

Be om at noen av de andre foreldrene blir med - ha det avklart først

Lag til i parken med kaker og ball

hurra!

 

med forbehold om vær - hvis ikke blir det inne

da med knutemor og sette grisen på halen

 

eller no?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om dere ikke har en park i nærheten kan dere være på en lekeplass. Vet om noen som brukte uteområdet til bhg en helg for bursdagsfeiring. Kanskje dere har en fotballbane i nærheten hvor dere kan være og feire en ordentlig fotballbursdag?

 

Spør de andre foreldrene om hjelp den dagen, om ikke alle kan så er litt hjelp av noen bedre enn å være alene med alle barna. Si at alle barna må ha med hver sin ball og lag leker/konkurranser.

 

Hvis dere ikke ha anledning til å være ute kan dere prøve på dette.

Istedenfor halen på grisen, lek plasser fotballen i målet.

Var i grunnen det jeg kom på. I forhold til fotball bursdag.

Ellers kan du ha fiske etter godtepose, leke gjemsel, se film, spille spill, flasketuten peker på og den som flasken peker på må gi sin gave til bursdagsbarnet. Det viktigste er vel å ikke planlegge alt for mye, barna vil ofte bare leke. Men tiden går fort når det skal spises, åpnes gaver og deles ut godteposer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjenne ikke de andre foreldran i barnehagen.. De e godt voksne med giftering og alt, mens æ e e midten av 20 åran og student, føle liksom ikke at æ passe i hop med de. Her e en lekeplass rett borti gata, tenkte ikke på å bruke det som bursdagsplass, men når dåkker sir det no så hadde det jo kunne gått an. Tenke jo også på at æ blir å ha litenbaby når bursdagen e, som æ jo også må ta hensyn til, pluss ho lillesnupp på 3 år også :)

 

Her vi bor (i tromsø) e ikke været kjent for å være det beste, så det e jo litt dumt om det skulle begynne å regne og sånt mens æ e der borte med en ungeskokk. Tør ikke stole på værmeldingen, for den slår 90 prosent av gangan helt feil, hehe :)

 

Men finn vel ut.. Hvis æ tar feiringa ute i en barnehage på en lørdag, uten å booke nåkka, blir vi kasta ut fra det området tru?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da er det en ypperlig anledning til å bli litt kjent

Selv om de er godt voksne og har giftering og alt så har de helt sikkert vært noen og tyve selv og like interessert i sine små sine lekekamerater!

 

Du må jo ikke passe i hop med de mer enn at dere skal henge sammen med masse barn i to timer!

 

Det går bra, stol på deg selv. Barn er fantastiske - de har det uansett gøy! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

temabursdager pleier å falle i smak :-) trenger ikke være på lekeland eller andre steder som koster penger. man kan lage billige temabursdager med det man har i skuffer og skap.

nå vet jeg ikke hva gutten din har av innterresser, men forslag til tema kan jo være

 

- sjørøverbursdag : her fant vi masse gamle gardiner`\laken\duker osv i sort, hvitt og mørkerødt (blått og grønt ol funker jo oxo bra) hengte disse opp rundt omkring inne i leiligheten, dekket oxo til vinduer osv..

lånte noen gamle fiskegarn (om du kjenner noen som har dette) og hang opp disse. noen gamle greiner, noen plastsmykker eller annet man ikke er redd for, legges ut på bordet, pynt med det du har\ finner eller kan låne. du kan jo eventuelt kjøpe noen sjokoladegullmynter.

dempet belysning og lag en cd med stemningsmusikk og sjørøversanger.

 

få alle gjestene til å komme i kostyme.

 

bak sjørøverkake (bruk google, så finner du bilder og oppskrifter)

 

om du skal servere mat, lag den sjørøveraktig. eks pølser og potetstappe, der man farger potetstappa med kondittorfarge,

 

lag sjørøverdrikk av brus, saft og ha i druer (disse forteller du barna at er øyne) farg drikken med kondittorfarge.

 

tips til underholdning :

 

lag felles skattekart til barna, og la de lete etter skatten du har gjemt. som for eks spiselig skatt av godterismykker, sjokolademynter osv.. kan jo være fordelt i en liten pose til hvert barn, eller hjelp de med å dele skatten likt. eventuelt kan du droppe skattekartet og bruke "tampen brenner" for å få de til å finne skatten

 

kjøp inn masse ruller med dopapir. del ut en rull eller to til hvert barn, og be de snurre hverandre inn i papir.. mye morro for lite penger, men endel opprydding for foreldrene ;-)

 

ekstra morro om dere foreldre som skal være tilstede på festen kler dere ut, og lever dere inn i rolleleken. barn liker nå foreldre tørr å være med å leke.

 

det var et forslag til temabursdag, men bare fantasien setter grenser, og som sagt bruk det man har i skap og skuffer, kan låne av familie og venner osv... da blir det ikke dyrt, men like morro :-)

 

håper dette inspirerte deg litt :-)

 

lykke til!

 

hilsen en som gleder seg til hun får egne barn som er gamle nok til temabursdager.

 

 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

I barnehagen til barna mine kan man få leie i helgene hvis man ønsker å ha bursdagen der. en ide?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...