Gå til innhold

Sparepenger/buffer?


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Vil du oppgi hva du/dere har i sparepenger/buffer/bsu?

Hva som er minstegrensen deres?

 

Alder, utdannelse, hvor mange unger dere har og om dere eier hus?

 

:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Tilsammen har vi 85 000 på sparekonto nå og tilsammen 170 000 på bsu. Vi eier hus og bil og venter nr 2 nå. Du spurte ikke om det men vi har tilsammen 250 000 i fond (arv) for langsiktig sparing.

 

Vi har ingen nedre grense for hva som bør stå på kontoen, men tenker at det er greit å ha 10 000 i bakhånd. (sånn at det fremdeles er litt igjen om man må kjøpe ny vaskemaskin eller noe)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har nettopp "tømt" den ene BSU kontoen vår fordi den var full og vi ikke fikk mer skattelette på den. Da satt vi pengene inn på huslånet istedet. Vi har fremdeles en BSU dette året , men som skal flyttes over på lånet den også etter nyttår. Vi har laget om huslånet til et flexilån slik at den fungerer som buffer for oss. Da betaler vi så mye som mulig inn på lånet hver mnd, men kan hvis det er noe bare ta ut i nettbank. Så pr dags dato har vi ca 500 000 i buffer.

 

jeg mener man bør ha noe i buffer i en eller annen form. Det trenger ikke være så mye, men kjekt å ha til en uforutsett bilreperasjon, ny vaskemaskin eller lignende.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har ca 100 000 kr i BSU og 400 000 kr i sparepengar. Har alltid ein buffer på 50 000 kr. Eige to bilar til ein verdi av 800 000 kr og eit nytt, stort hus. Har lån på ca 1 000 000 kr. Venter barn nr 2. Er snart 30 år.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I husholdningen vår er vi to voksne (utdannet fra høyskole/universitet) på rundt 40, to barn i barneskolealder og en baby på vei. Vi eier eget hus, har tre biler (stasjonsvogn, mellomklasse og "sportsbil"). Familiens samlede inntekt er i overkant av 1 mill i året.

 

Vi har boliglån på 1,9 mill + studielån på rundt 200 000.

 

Vi har en liten kontantbuffer på rundt 20 000 kroner. Andre mer eller mindre uforutsette utgifter dekkes av at boliglånet er et fleksilån.

 

Ellers, med et skjevt blikk til Aftenpostens reportasje i helgen om at norske familier kjøper seg fri fra kjedelig husarbeid, så vasker vi gulvene våre selv, handler maten vår selv, skifter bildekkene selv, klipper gresset selv og har bare barnepassen satt bort til SFO 60 % ...

 

I det hele tatt så baserer vi mye på å gjøre selv (f.eks. oppussing) og å gjenbruke det vi har - eller som andre har. Derfor har vi for eksempel skaffet det meste brukt til baby nå, noe arvet og noe kjøpt brukt. Den største utskeielsen har nok vært en ny stelleveske til svimlende 700 kroner. Helt unødvendig, men jeg lot meg friste i et svakt øyeblikk ...

Med litt nytt av klær og sengetøy (og stellebag *rødme*) + bruktkjøpene har vi brukt ca. 3500 kroner til babyen. (OK, ikke det du spør om, men ...)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, med tanke på at jeg blir ung mor(21) og er nyutdannet(kokk) har jeg nok ikke en svimlende sum som 500 000 på sparekonto! Må si da ligger man bra ann. Men er veldig spennende og se hva dere andre har og hva dere gjør/prioriterer, så tusen takk for at dere svarer. Vi har jo hus og to biler + litt på spare konto og bsu. :)

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Oi, ja her var det mange med penger på "bok".

Her har vi nok ikke store bufferen nei. Blir heller ikke ruinert om vaskemaskinen ryker, men større reperasjoner som feks legging av nytt tak må vi nok ty til banken om hjelp til. Vi har nylig kjøpt oss bolig, har 2 biler, normal inntekt ( tilsammen 800.000,-) og venter barn nr 2.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

vi er 27 og 29 år, har hus til verdi av 2 800 000, og lån på 1 800 000. i tillegg har vi i overkant av 1 000 000 i banken fordelt på aksjer, bsu og sparekonto.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

jeg som svarte 11.45 glemte å legge til att vi har en gutt på 4 år, pluss en baby på vei om 3-4 uker:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi er 24/34 år, begge har 2-årig høyskoleuttdannelse og vi venter 1. barn. Vi eier bolig til 4,5 mil (1,8 mil i egenkapital) har en kontantbuffer på ca 60.000 kr, og nedbetalt bil til 300.000 kr.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har ca 700.000 på sparekontoen nå, pluss at vi har en del i fond. Vi har et hus på 3.4 mill, to biler på samlet 800 000 og en inntekt på ca en og en halv mill i året. Begge er utdannet på masternivå. Vi venter vårt første barn og er 26 og 29.

 

Minstegrensen vår er 40.000, så vi er sikre på at vi har noe hvis noe skjer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...