Gå til innhold

Muffins spørsmål - Om blåbær


Gjest

Anbefalte innlegg

Når man skal lage blåbærmuffins:

 

Bruker man hele bær? Blander man de rett i røra? Frosne eller tint?

 

Hilsen "Mester-bakeren"

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg bruker fryste hele bær og blander de forsiktig inn i røra. Jo mer du rører jo mer "blå" blir røra fordi saften fra bærene tiner fort. Og de burde oppbevares i kjøleskap/fryser. Min erfaring er at ellers blir de dårlige dagen etter. Men så har jo jeg alltid brukt selvplukka fryste bær.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

ha litt mel på bærene (hele bær) før du blander dem i røra, så fordeler de seg fint i røra og du unngår at de synker til bunns.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har selvplukkede blåbær og bringebær som jeg tenkte å bruke (altså lage to rører). De er frosne nå. Så jeg må ikke tine dem først?

 

 

Mel var et godt tips. Takk:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

det må være frozne , da sprekker ikke muffins

las om det i boka "Lettlaget mat til barn"

jeg legger dei ettrpå i de små formene

ikke rører

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg brukte frossne, hele bær (som sank til bunns). Men måtte da ha mye lengre steketid enn det sto i oppskrifta.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...