Gå til innhold

5-åring som tisser på seg og går med det lenge uten å si fra.


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Datteren min har nettopp blitt fem år. Hun tisser ofte på seg når hun er ute, både hjemme og i bhg. Det kommer litt i perioder, men en periode kan vare i flere uker. Det aller merkeligste er derimot at hun ikke sier fra til noen. Hun virker ikke flau over det og det virker ikke somdet er ubehagelig. Det er likso bare der. Hun kan gå ute i opptil 1-2 timer med tissevåte klær uten å si fra. Pga regntøy eller dress er det heller ikke lett å merke før hun skal inn.

 

Hva kan vi gjøre? Hva kan dette komme av?

 

Hun har opplevd både store endringer og til dels vanskelige ting i livet sitt. Som en stor flytting og et søsken med mild funksjonshemning. Men vi foreldrene prøver å være oppmerksomme mot henne og roser henne mye. Når man spør om grunnen til at hun tisser på seg eller ikke sier fra virker hun helt nonchalant. Sier bare "vet ikke", men meden helt vanlig stemme. Hun virker altså selv ikke det minste frustert over dette. Generelt sett er hun en veldig aktiv og glad jente me kraftig temperament.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

mi jente og tisser på seg. skjønner at det er frusterende, men kontakt helsestasjon. de er best på slikt, og kan hjepe til med dette. vet de kan henvise til bup, og i skolealder ppt. fastlege, og urolog hos sykehus + masse jhelpemidler som kan gjøre dette enklere.

vi er midt i et opplegg nå fra hs. og om ikke det funker så vet ikke jeg...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har vært der -3 gange!!!!

 

Her er vi 4.5 år. Har vært uten bleie i snart 2 år, men har i år hatt 3 tilbakefall.

 

Var det samme som med din. Tisser seg helt ut, siger ikke fra osv. osv.

 

Vi har prøvet 2 ting som virkelig har virket. Det første er at de skal roses for alt (ikke tis og ting de ikke for lov til) så flink du er som kan kle på dig selv, spise, flott tegning osv osv.

Når de tisser på sig skal de ikke ha tilsnakk, men bli med på badet kle av sig selv, du vasker og de kler på sig selv igjen. Det hele uten og snakke surt (tro mig, det er vanskelig)

 

Det lyder rart, men det hjalp!!!

 

Det vi også har prøvet var selvfølgelig klistermerker.

Fant en ting han hadde lyst på, kjøpte tingen og la den hjemme. Han kunne se på tingen og kjenne uten på pakningen, men vi åpnede den først når der var 3 klistermerker.

 

Vet hvor frustrende det er!!!

 

Nå, gleder vi oss til våren, så de slipper dressen og det blir lettere og gå på do.

 

Glemte en ting. Avtal med barnehagen at de følger!! hende på do til faste tider, før mat, utetid osv

 

Lykke til

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg føler at vi allerede gjør det meste av det. Vi roser kjempemye, for alt mulig hun gjør som er positivt. Vi blir oftest ikke irriterte når hun har tisset på seg. Belønningsskjema har vi hatt i forhold til andre ting, men ikke med tissingen.

Bhg gjør det de kan med å få henne på do før de går ut etc.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi er også midt i opplegg fra hs ang sønn på 7. Har virket umiddelbart! På do hver 3. time etter skjema. Vi bruker måltider som "knagg" altså alltid tisse før spise. Med en gang man står opp, før man legger seg, før alle måltider etc. Enkle knagger. Alltid sitte på do, krakk under føttene om man ikke rekker ned for å slappe godt av. Sitte til det er tomt. Rett og slett lære blæren og barnet gode rutiner.

Vi hadde alltid iallefall ett skift pr dag inntil for en uke siden(på barn som var bleiefri fra han var 2 år), en uke inn i nytt opplegg og ikke en dråpe spilt, bokstavelig talt! Ta kontakt med helsesøster, - vi fikk masse nyttig info!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er fullstendig som å høre om min 5 1/2-åring.

 

Vi driver intensivt belønningssystem (8 merker = premie), og har nå begynt med Minirin for å se om det hjelper. Det har vi nettopp starta på, så vet ikke ennå. Men det er kanskje noe å prøve for dere også?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...