Gå til innhold

baker dere brød selv?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Annonse

Annonse

Her er en veldig enkel oppskrift, som det er enkelt å lykkes med, så kan man avansere etterhvert.

 

ca 14 dl lunkent vann

1 pose tørrgjær

litt salt

1 pose grovbakst

1 pose havrebrød

litt havregryn

(jeg bruker også å ha i evt grøtpulverrester etter barna)

hvetemel

 

Har du kjøkkenmaskin, så kjører jeg deigen i ca 5-7 minutter. Heves i ca 1 t. Pass på hevetiden. Har du hatt varmt vann heves det fortere, har du hatt kaldere vann må den kanskje heve lengre. Bak ut (med smeltet mararin på benken) til 3 store eller 4 små¨brød, legges i brødform og smøres med margarin. Heves i 35 minutter. Sett i kald ovn, sett ovnen på rett over 200 grader og stekes i 1time og 15 min. Dette vil selvsagt variere etter hvilken ovn du har. Prøv deg frem. Det viktigste for å lykkes med gjærbakst er faktisk øvelse og erfaring. Lykke til.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...