Gå til innhold

I kvinnedagens navn - hvilke ord og uttrykk ønsker vi å bli kvitt?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Annonse

Annonse

Skjønner ikke at så mange tror at ordet kjerring har noe med "kjær" å gjøre. Er jo bare å se på stavemåten for å forstå at ordene ikke er beslektet.

 

"Kjerring" kommer fra det norrøne "kerling", som betyr "liten mann", og ble fra starten av brukt som en betegnelse på en plagsom person.

 

Helt greit at noen i dag synes ordet er fint og legger sin egen betydning i det, men det opprinnelig et skjellsord!

alle beskrivelser av aktiviteter og prestasjoner der kvinne/dame/jente/kjærring blir brukt som beskrivelse på hvordan prestasjonen var:

 

"Han løper som ei kjærring" "babbler som ei kjærring"

 

kjærringsnakk osv

 

liker generelt ikke trenden med å nedvurdere eksempelvis tema/interesser som kvinner kanskje er ekstra opptatt av, som mindre verdt enn det tyupiske mannlige interesser er.

 

Godt eksempel: jeg snakket med min kjære samboer om de mange mammabloggene som finnes, han fnøs av dem helt til jeg fortalte at det finnes en god del pappablogger også. hans kommentar var da : "De er sikkert mye mer fornuftige enn mammabloggene". Dette er fra en mann som liksom skal være helt likestilt...men det avslører noe om at likestillingen nok ikke er så solid som jeg har trodd ;)

 

våre interesser bør ikke rangeres i verdi etter kjønn ;)

 

Gratulerer med dagen damer!

13:24: Og det er jo det de aller fleste forbinder det med også: "De jævla kjerring!"

 

Jeg har hørt mange ganger at ordet kommer av kjær+ring (giftering), så takk for opplysningen!

 

Hi

Kjerring er hunkjønnsformen av "kar":

 

http://www.dokpro.uio.no/perl/ordboksoek/ordbok.cgi?OPP=kjerring&bokmaal=S%F8k+i+Bokm%E5lsordboka&ordbok=bokmaal&alfabet=n&renset=j

 

På mange dialekter er det ikke vondt ment å kalle noen for kjerring, men her i Oslo klinger det ikke positivt for å si det slik.

Tror vi kan være enige om at kjerring oppfattes som negativt av de fleste unge og urbane, mens noen steder på landsbygda kan det omtrent sidestilles med "gubbe". Der jeg kommer fra, er det ikke vondt ment å spørre en mann om hvordan det går med kjerringa hans, men jeg hadde aldri brukt uttrykket nå når jeg bor i en by på østlandet.

 

Hi

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...