Gå til innhold

refinansiere boliglån?


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Jeg er helt grønn på dette med refinansiering av lån osv men har forstått det sånn at man kan refinansiere og enten låne mer på boliglånet, eller få lavere rente?

 

Det jeg lurer på er hvor mye huset må ha steget i verdi for at vi skal få refinansiert? Mener å huske det var så og så mange %.

 

Vi kjøpte et hus fra 1964 for et halvt år siden. Prisantydning var først 1890 000 men så satt ned til 1 600 000, som var det vi kjøpte det for.

Det var heldekningstepper og skikkelig slitt parkett rundt i huset.

 

Da vi begynte renoveringen fant vi ut at det hadde vert rotter i huset så vi måtte legge ner MYE mer i oppussingen enn vi hadde trodd. Fikk tilbake 370 000 fra eierskifteforsikringen.

 

Det vi har gjort er ribba di fleste veggene og fått gipsvegger, sparkla og pussa og malt. Gulvene har vi også revet opp å lagt sponplater og ny isolasjon, og ny parkett. Har også tatt bort gamle innebygde skaper slik at rommene er større.

 

Det er gipsvegger overalt bortsett fra stua som har ferdigmalte panelplater. Hele husets vegger er i fargen eggehvit bortsett fra prinsesserommet som er rosa. Her er det også byttet et vindu som var punktert.

 

Vi har satt inn ny vedovn i stua og lagt nytt tak. Også nytt tak på gangen. Så har vi satt inn varmepumpe.

 

Så har vi lagt drenering rundt huset, og da fikk vi også stor parkeringsplass:)

 

Har også skiftet det eletriske på kjøkkene og byttet ut sikringsskapet med skrusikringer til sånn knapper.

 

Det som gjenstår er å bytte et par vinduer, ny kledning, noe lister, kjelleren, badet og et soverom. Bør huset ha steget nok til at vi får refinansiert slik at vi kan låne til å få i orden noe av det vi ønsker å fikse. F eks bytte kledning og terasse osv?

 

Vi har ingen lån på det vi har pusset opp huset med bortsett fra 30 000 på en byggekonto.

 

Og hva koster det å få en verdivurdering? regner med vi bare trenger det og ikke takst? Har hatt takstmann innom tidligere for å taksere skadene fra rottene og det var ikke billig akkurat.

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

For og få refinansiering så kommer det ann på hvor mye lån dere har på huset. Det beløpet dere skal låne må tilsi at dere holder dere innenfor 80% av verdien på huset..SÅ med lånet så MÅ dere holde dere innenfor 80% av det dere har som lån på huset.

 

Kontakt en megler og få en ny takst på huset, det må dere ha. Tilsier ny takst at huset har steget en god del i verdi så er det nok ikke noe problem og få en refinansiering;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for svar. Trodde man bare måtte ha verdivurdering når det gjelder å refinansiere?

 

Hm vi har 1240 000 i lån i banken og 400 000 i kommunen (lån til egenkapital)

 

Hvordan fungerer det da med tanke på 80 %? Gjelder dte bare lånet i banken eller hele lånet tilsammen?

 

Vi har kun betalt renter frem til nå, vet ikke om det har noe å si.

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

For si huset har steget med 500 000 så er jo verdien 1600 000 + 500 000= 1 200 000. Da er 80 % 1680 000. Tilsammen i lån har vi jo 1640 000, så da kan vi vel bare låne 40 000? Eller er jeg helt på jordet nå? Hvis de ikke regner med lånet i kommunen som liksom er egenkapital så kan vi vel låne 440 000. ( huset verdt 2 100 000, 1 240 000 i lån i banken, så kan vi vel låne opptil 1680 000 som er 80 %)

 

Ny takst/vurdering må vi nesten ha enten det lønner seg eller ikke for vi har pusset MYE opp så vi må det for å fikse forsikringen, slik at huset er forsikret for mer enn det var da vi kjøpte det

 

 

 

Hi

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...