Gå til innhold

Noen som har en god bolleoppskrift til meg?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

100 g fersk gjær, gjerne den røde

180 g sukker

200 g smelta smør ( margarin blir ikke så godt...)

7 dl melk

2 egg

rosiner

mel til passe deig, ca 1 kg.

 

1 egg til pensling

 

Jeg bruker ikke kjøkkenmaskin når jeg blander deigen, for jeg føler at jeg har mye bedre kontroll på melmengden når jeg rører med sleiv. Deigen skal være løs og litt klissete. Jo mindre mel du bruker, jo lettere blir bollene. Så du skal bare ha i nok til at deigen såvidt samler seg og holder formen.

 

Hev til dobbel str. Bak ut med lett hånd og lite mel. Etterhev i 15 min. Pensle med egg og stek på 225 grader i 5-8 minutter.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...