Gå til innhold

Kortspill som passer for 2 stk... hjelp! :-)


Sjokoladebanan

Anbefalte innlegg

Fikk plutselig så innmari lyst til å spille kort for det har jeg ikke gjort på mange år. Siden vi ikke har det i hus, har jeg sendt avgårde mannen for å se om de har det på butikken.

 

Men jeg kommer jo ikke på noen andre kortspill enn vri åtter.

 

Har dere noen ideer til flere typer kortspill som passer for to stykker?

 

Gjerne med forklaring også om dere gidder hehe :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Tror det heter "golf"(?), det kan man spille både med 2 og flere spillere, men da MÅ dere ha to kortstokker (helst make).

 

Stokk sammen kortstokkene inkludert jokere!

Del ut 6 kort til hver med billedsiden ned.

Legg kortene (fortsatt med billedsiden ned) slik at de ligger to og to sammen i 3 rader nedover.

Begge snur det øverste kort-paret.

Legg resten av bunken med kort med billedsiden ned mellom spillerne, og snu øverste kortet.

 

Poenget med spillet er nå å sitte igjen med så lite poeng som mulig, helst minuspoeng. Poeng gies slik:

Et kortpar av helt make kortverdi (f.eks 2 stykk 6'ere, eller 2 stykk knekter) = 0 poeng.

Et kortpar av ulike kort (f.eks en 2'er og en 5'er) gir summen av disse kortene (her da 7 poeng)

Kongen = 0 poeng

Ess = 1 poeng

Joker = -3 poeng (du har altså lyst på en joker! 2 jokere i et par gir -6 poeng, en joker og en 3'er gir 0 poeng totalt, en joker og en 7'er gir 4 poeng totalt osv)

Alle andre kort har sin egen verdi, altså en 7'er gir 7 poeng osv.

Kløver, ruter, spar, eller hjerter, det spiller ingen rolle her, kun tallverdien.

 

Så begynner spillet. Den som begynner ser på det øverste kortparet sitt, som er det eneste som er snudd av de tre nedover. Dersom dette gir mer enn 2-3 poeng, bør et av kortene byttes ut. La oss si at man har en 8'er og en 10'er. Det snudde kortet i bordet ved siden av bunken med ubrukte kort er en 2'er. Du kan nå velge å enten bytte f.eks din 10'er med 2'eren, eller trekke et nytt kort (man får bare trekke en gang). Man trenger IKKE å bruke det nye kortet man trekker, men har man først trukket et nytt kort (dette legges da oppå det som lå der, f.eks trekker man en 7'er, da legger man det oppå 2'eren som alt lå på bordet), så kan man ikke angre og heller ville bruke kortet som alt lå i bordet. Sier man pass, går turen til neste spiller som da får samme valg. Bytte med øverste kortet i bordet, eller trekke ett nytt og velge om en vil bytte med det nye kortet. Dersom man bytter et kort, må en legge kortet fra sitt tallpar ut som det nye kortet i bordet.

 

Når en er fornøyd med de to øverste kortene sine, f.eks du fikk to 8'ere (altså 0 poeng), bør du jobbe deg nedover, du har nå IKKE lov til å røre de to øverste kortene lenger, disse er nå låst. Du må nå se på kortet i bordet om du vil bruke dette, eller om du vil trekke et annet og se om det er bedre. Når du velger et kort, må du bytte det med et av de to nederste tallparene UTEN å se på kortet du bytter ut før du snur det med billedsiden opp når du legger det ut som det nye kortet i bordet. Dette kan fort bli litt kjipt vis du f.eks bytter inn en 2'er, og så oppdager du at du byttet det ut med en joker ;-)

 

Slik fortsetter begge/alle spillerne etter tur å bytte ut kort. I tallparene nede kan man bytte kort så mye man bare vil så lenge begge/alle fortsatt her ett kort igjen som IKKE er snudd med billedsiden opp!!! I det en spiller velger å bytte sitt siste kort innledes siste runde. Da får alle resterende spillere lov til å bytte ETT kort til. Når dette er gjort må alle u-snudde kort snues, og poengene regnes ut. Det regnes altså poeng ut i fra hvert tallpar. Sum noteres ned, og nye runder spilles. Vinneren kan f.eks være den som har minst poeng etter en halvtime, eller siste til 50 poeng, eller noe helt annet.

 

Ser dette ble langt, og ser sikkert veldig komplisert ut, men det er faktisk enkelt, og det er kjempegøy! Det kommer stadig overraskelser, og man blir fort svett når den andre begynner å snu kort nede når man selv ikke en gang er ferdig oppe. Kan fort bli mange sure poeng av det ;-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Bare for å presisere her.

 

Spillets siste runde innledes altså når en spiller velger å bytte ut sitt siste kort som fortsatt har billedsiden ned, med det kortet i bordet (enten kortet som lå i bordet, eller et han/hun trekker).

 

Når man selv legger ut et kort som man bytter fra seg, så har den/de andre selvsagt lov å bytte til seg dette kortet med ett av sine kort.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...