Gå til innhold

Hvor manga har forbruksgjeld? Bruker kredittkort i ny og ne?


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Vi har to krdittkort, med samlet kreditt på 45.000,- til sammen.

Nå er det overtrekt med 31.000,- får lønn snart og betaler ned nesten alt, så blir det mye betalt i neste måned. Men da kommer vi nok til å låne det opp igjen, og betale ned igjen med skattepengene, opp igjen etter ferien, betale det ned før jul og låne opp igjen før jula.

 

Det er jo ikke et kreditt problem, da vi fint kan betjene det, men det er så irriterende, greier liksom ikke å komme på fote igjen. Var slik i fjor også. Det er ikke så veldig dyrt, har nettopp fått årsoppgave på renter og det var under 400,- vi betale i renter i fjor.

 

Men slik holder vi på. Hadde vært greit å ha litt penger på bok i stedet for å kun ha kreditt som reserve, buffer om noe skjer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Vi har altfor mye i kreditt, og har holdt på sånn som dere. Betalt ned masse, og brukt igjen. Nå betaler vi ned litt mer enn minstebeløpet hver mnd, så får det heller bare ta en stund før vi får bukt med det.... Betaler f.eks 400 kr på det som skal betales 300, istedenfor å sette inn 5000 og så bruke 4500 igjen neste mnd...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

vi startet slik som dere, nå har vi 200.000 kr i kreditgjeld.

 

vi driver å rydder og tar tak i økonomien for å bli kvitt denne gjelden nå. vi betaler litt mer enn minste sum. dette fordi vi sparer ved siden av.

 

vi bruker 6500 kr på kredittgjeld i måneden, og vi sparer 2000 hver måned til uventede regninger.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har kun bensinkort, og betaler ned alt vi har brukt på det hver mnd..

 

Vi har også kredittkort i banken (måtte ha det for å få en eller annen gode), men kortene har vi klippet i 2... Har bare det stående på nettbanken, men blir ALDRI brukt..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Uff da. Vi har bare alltid holdt på sånn, har vært oppi 30.000,- før, men vanligvis ligger vi på sånn 10.000,- minus.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Klart det er et kreditt problem! Å si noe annet er å lulle seg inn i en falsk sannhet!

 

Faktum er at dere har brukt 31000kroner, dere ikke har.

 

Det er bedre å betale ned den kredittkortgjelden dere har på en fornuftig måte, slik at dere ikke trenger å belaste kredittkortet mnd etter mnd.

 

En god regel er å kun bruke penger dere faktisk har!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Men tilbake til spørsmålet mitt, er det mange sånne som oss, eller er vi unntakene, har de fleste full styring, og god råd?

hi

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har ikke kredittgjeld nå,men hadde et par år vi holdt på sånn før vi kom ovenpå. Nå har vi ett mastercard i tilfelle,alle andre kort har vi kvittet oss med. Vi har brukt det et par ganger på ferie, men visst at vi har penger til å betale regninga.

Jeg anbefaler dere å klippe kortene i to, kun bruke penger dere har, og betale rentene pluss en tusenlapp eller to hver mnd til dere er i null. I tillegg ville jeg satt et fast trekk på en tusenlapp i mnd til sparekonto,i tilfelle dere trenger til julegaver, ny vaskemaskin eller hva som helst:-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har 4-5 kredittkort inkl kortet fra jobben, mannen like mange. Vi bruker de i utlandet, når vi handler på nettet og til felles innkjøp som deles i 2 når regningen kommer. Vi betaler hele regningen når den kommer, hver måned.

 

Det var en periode når vi var studenter der vi brukte kredittkort til å "få endene til å møtes" og vi balanserte hårfint i perioder. Dette er skikkelig skummelt. Det er veldig lett å la seg forføre av lett tilgjengelige penger.

 

Tips: lag budsjett, deretter en plan for nedbetaling av lånet så raskt som mulig, men ikke så raskt at du må låne mer for å klare deg neste måned. For eksempel kutt ut 5 tusen kroner per måned i forbruk, og betal 5 tusen kroner i mnd på lånet. Det blir dyrt pga renten, men da unngår du ytterligere lån. Alternativt hvis dere kan få til det er å øke lånet på boligen for å betale ned hele lånet på en gang.

 

Sett kortene til side, eller klipp de hvis du ikke er disiplinert nok! Jeg synes det er greit å ha et kort hvis man handler på nettet eller for reiser i utlandet av sikkerhetsgrunner, men det er bedre å ikke ha kort enn å ikke ha kontroll. Begynn å spare litt hver måned til ferie og gaver, med automatisk trekk går det av seg selv.

 

Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her har vi flere kredittkort av ulike grunner, men vi har full kontroll på bruken av de. De blir brukt til bestilling på nettet (av sikkerhetsmessige årsaker), som backup kort i tilfelle bankkortet skulle bli ødelagt/slukt av minibanken/stjelt osv., og på reiser.

Vi bruker kredittkortet kun når vi vet vi har råd til å betale hele summen inn igjen neste måned, ev. dele på to måneder hvis det er noe spesielt. Slik får vi betalt tilbake før det begynner å komme renter på beløpet (har opp til 2 mnd. rentefritt).

Skummelt å begynne slik som HI, og mange andre, gjør. Det er en ond sirkel som er vanskelig å komme ut av. Støtter med til det andre har sagt over her, bare bruk penger dere vet dere har!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke selv men foreldrene mine holdt på sånn en lang periode. Kom liksom aldri på plussiden, alltid noe som de trengte da de fikk litt til overs.

 

For å si det sånn, jeg har ikke kredittkort. Mannen har en for nødstilfeller i utlandet, men her hjemme har vi bufferkonto som vi tar av når det er utforutsette utgifter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Må ting kjøpes på kredittkort så har en ikke behov for det der og da! Sånn unngår du å leve på kreditt og får mulighet til å heller spare...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har litt. To mastercard. 5000 på hver. To reisekort med 10 000 på hver. Byggekonto på 30 000, ikea kort på 10 000. Må få det betalt bort. irriterende å betale små beløp hver mnd...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Vi hadde veldig stor kredittkortgjeld. Vi var typiske "luksusfellen" par, bare vi hadde oversikt og inntekt nok til å klare betjene lånene. Det ble bare så sinnsykt dyrt i lengden. Vi gikk i banken og fikk hele kredittkortgjelden over i huslånet (360 000), så nå "sparer" vi 8000 kroner i måneden pga det.

Vi holder på å opparbeide oss en bufferkonto, men vi er elendige på å spare penger.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har aldri brukt kredittkort annet enn til å ha i lommeboka for sikkerhets skyld jeg.

 

Det er jo en negativ spiral dere har der. Ta kredittkortene ut av lommeboka og slutt å leve på forskudd.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har to ulike cashback kort. Et til drivstoff og et til dagligvarer ol. Trekker hver mnd fra lønnskonto til en konto som går til å betale ned disse kortene med en gang slik at det ikke blir noen renter. På den måten sparer vi faktisk ca 3000 i året på å bruke kredittkort :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg bruker kredittkort fra tid til annen, men betaler alltid hele regningen når jeg får lønn.

Liker ikke å leve på forskudd, men av og til er det nødvendig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi bruker mastercard f.eks når vi bestiller hotell, tar taxi eller flybilletter. Har full kontroll, og bruker ikke kortet fordi vi ikke har penger andre steder. Kredittkort er ikke bare for de som ikke har kontroll på økonomien sin.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har kredittkort gjennom banken med kreditt på 20 000,- , men bruker det meget sjelden. Blir det brukt, så betaler jeg det alltid ned før det begynner å rente seg. Altså innen 45 dager.

 

Mannen i huset er derimot ikke like flink. Han skylder litt her og der pga sløsing før vi ble sammen. Men har nedbetalings plan på alt og det vil ordne seg med litt tid. Alle kortene hans er nå klipt over.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Går fint så lenge man ikke kommer ut for noe uforutsett, feks at arbeidsgiver ikke kan betale ut lønna ( har skjedd her), man blir arbeidsledig, syk, bilen ryker osv osv. For skjer det så begynner rentene å løpe, og de løper rakst så et beløp som ikke virker avskrekkende i første omgang kan bli gjeld på over 100 000 med ågerenter.

Kom dere ut av det, betal ned, sutt på labben ei periode og spar opp buffer. Vi ofrer heller et par ferier enn å ta opp kredittlån. Har selv sett hvor godt det er å ha penger på bok når det har kommet et uventet utlegg eller pengene har latt vente på seg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har kredittkort men bruker det konsekvent ALDRI.

Derimot tok vi opp et lån i banken (bakt inn i huslånet) på 30.000 som vi har som buffer. Der setter vi av 700 kr hver i måneden. Regelen er at vi ikke bruker av kontoen hvis vi ikke MÅ...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...